Barberaren i Sevilla nypremiär – Kungliga Operan

Barberaren i Sevilla nypremiär – Kungliga Operan
Nypremiär på Barberaren i Sevilla på kUngliga Operan med Malena Ernman och Michele Angelini.Foto: Jilliam Hiura

 Barberaren i Sevilla nypremiär – Kungliga Operan

Barberaren i Sevilla med Malena Ernman nypremiär på Kungliga Operan Stockholm

En som återvänder och två som debuterar: Malena Ernman är tillbaka i Barberaren i Sevilla, men för Michele Angelini som Almaviva och dirigenten Jean-Christophe Spinosi blir det första gången på Kungliga Operan medan titelrollen görs av Ola Eliasson. Knut Hendriksens uppsättning av Rossinis komiska opera har nypremiär på lördag den 8 september kl 15.00 och ges åtta t o m 29 september.

Malena Ernman, som gjorde Rosina vid premiären 1998, har i sommar firat stora triumfer utomlands, dels i Christoph Loys uppsättning av Rossinis La Donna del Lago på Theater an der Wien, dels vid den stora franska utomhusfestivalen (ca 250.000 besökare) Les Vieilles Charruses France där hon framträdde tillsammans med Barberaren-dirigenten Spinosi och dennes Ensemble Matheus. Dessförinnan sjöng hon för 6.000 personer i Dalhalla.

Jean-Christophe Spinosi är fransk dirigent, violinist och ledare för Ensemble Matheus. Han är särskilt känd för sina barocktolkningar, i synnerhet Vivaldi. På senare tid har han också med stor framgång dirigerat Mozart och Rossini.

Tenoren Michele Angelini debuterade vid Rossini-festivalen i Pesaro 2006 (Resan till Reims) och har vidare framträtt på scener som t ex New York City Opera, La Monnaie i Bryssel, Teatro Comunale i Bologna och på Metropolitanoperan i New York (på sistnämnda rollen som Rinaldo i Rossinis Armida och som Almaviva i Barberaren i Sevilla)

Related posts

Kommentera