Erika Tordeus – mezzosopran

Erika Tordeus – mezzosopran

Med utbildning från New England Conservatory of Music i Boston, Operastudio 67 i Stockholm och Operahögskolan i Göteborg har hon redan hunnit bli en världsvan sångerska. Den sceniska erfarenheten är definitivt inte sämre med roller som Lerhbub i Die Meistersinger av Wagner på Göteborgsoperan, Flora i La Traviata med Skånska Operan,The Secretary i The Consul av Kurt Weill på Operahögkolan i Göteborg och Sextus i La Clemenza di Tito av Mozart på Operastudio 67 i Stockholm.

Erika blir alltid förälskad i den opera hon jobbar med så just nu är hennes favoritopera förstås Rigoletto. Maddalena är en stark karaktär som inte finner sig i vad som helst. Hon vet vad hon vill. Hon är realist. Genom Maddalena får Erika inblick i hur det är att vara en stark förfallen kvinna. Musikalisk förebild är Erikas farmor som var en fantastisk musiker och en fantastisk människa.

Glad blir Erika av sina vänner, sin pojkvän, skratt och musik. Mobbing, orättvisor och lathet gör henne däremot fruktansvärt arg. Om Erika styrde Sverige så skulle hon arbeta för de missanpassade människorna i samhället och se till att alla har tak över huvudet och mat på bordet.

Motto: Kill all my demons ond my angels might die too. (Tennesee Williams)

Aktuella och kommande engagemang

Erika Tordeus sjunger Beatrice di Tenda i operan med samma namn på Konserthuset i Stockholm lördagen 14.2.2015

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Mästersångarna från Nürnberg Lerhbub GöteborgsOperan 15.5.2010
La Traviata Flora Bervoix Skånska Operan 8.7-2011
Rigoletto Maddalena Skånska Operan 8.7-2012
Beatrice di Tenda Beatrice di Tenda SödertäljeOperan 12.10.2014

 Länktips

Opera Viva

Recensioner – revieuws

Sthig Jonasson om Skånska Operans Rigoletto

Operalogg om Beatrice di Tenda

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

Kommentera