Folkoperans vänner – bli medlem

Folkoperans vänner – bli medlem

Folkoperans vänner – bli medlem

Här fortsätter min serie om operavänföreningar som jag är medlem i. Nu har turen kommit till Folkoperan.

Föreningens syfte är att ideellt främja och ekonomiskt stödja Folkoperans verksamhet.

Genom att bli medlem i Folkoperans Vänner får du större möjlighet att följa vad som händer på Folkoperan, samtidigt som Du stödjer den levande operakonsten. Framför allt får du möjlighet att knyta kontakter och uppleva spännande arrangemang och resor med andra operaälskande folkoperanvänner!

Medlemsavgiften per kalenderår är 200 kr för fullbetalande medlem och 100 kr för varje medlem därutöver på samma adress. Är du under 25 år betalar Du endast 75 kr.

Du kan enkelt bli Folkoperavän genom att anmäla dig på Folkoperans hemsida!

DETTA FÅR DU SOM MEDLEM

Biljett till halva priset

En stor fördel med medlemskapet i Folkoperans Vänner är att man till skillnad från övrig publik har möjlighet att köpa biljett till halva ordinarie priset samma dag i mån av plats! Många medlemmar har insett fördelen med detta och köar gärna för en billig biljett. Ofta spelar ju Folkoperan med flera olika sångarlag i samma produktion, och då är det roligt att jämföra. När Folkoperan ger populära föreställningar är det ofta helt utsålt, men det brukar alltid finnas någon dag i veckan som publiktrycket är något lägre än andra dagar.
Ring gärna Folkoperans biljettkassa i förväg och fråga på telefonnummer: 08-616 07 50.

Tänk på att inte glömma medlemskortet när ni vill ha sista-minuten-biljett! Biljettkassan har ingen annan möjlighet att kontrollera medlemskap i Folkoperans Vänner än uppvisat medlemskort. Du får bara köpa en biljett per medlemskort och att halva priset gäller på ordinarie biljettpris. Erbjudandet gäller hur många gånger som helst under innevarande kalenderår!

Vänträffar

Vänträffarna är, vid sidan av Medlemsbladet, ett viktigt kontaktforum för Folkoperans Vänner. Här får medlemmarna en möjlighet att träffas under angenäma former. Vänträffarna anordnas bl.a. i samband med att Folkoperan presenterar en ny produktion; regissören berättar om sina tankar med uppsättningen och om hur repetitionsarbetet har fortlöpt, och några av de medverkande sjunger. Ofta finns aktuell kostymskapare, scenograf, producent eller dirigent på plats och delger oss sina respektive utgångspunkter. Folkoperans ledare håller medlemmarna á jour med de senaste händelserna på Folkoperan. Kvällen avslutas alltid med ett glas vin med tilltugg i tempelfoajén.

Vänträffarnas popularitet går inte att ta miste på då ibland flera hundra av våra medlemmar möter upp. Vänträffarna är alltid förlagda på vardagskvällar, minst två gånger om året.

Medlemsblad

Medlemsbladet utkommer med minst fyra utgåvor per år. Genom Medlemsbladet får medlemmarna veta vad som är på gång hos Folkoperan och Folkoperans Vänner. Förutom ordförandens inledning presenteras aktuella arrangemang och resor. Folkoperans ledning skriver, recensioner återges, och samtliga nya medlemmar presenteras med namn och adress.

Resor

Vänföreningen arrangerar operaresor ett antal gånger per år. Det kan antingen vara en endagsresa i egen regi t.ex till Värmlandsoperan i Karlstad eller en längre resa i samarbete med en resebyrå. Vi har besökt operahus i Moskva, Helsingfors, Prag, Bayreuth, Köpenhamn m.m.

Frågor

Har du frågor är du välkommen att ringa föreningens ordförande Kjell Sunnerud på telefon 08-81 61 72 eller vår kassör Johan Ulander på telefon 070-512 78 95 eller mejla till föreningen
Medlemskap i andra operaföreningar
Medlemskap i andra operaföreningar
Här finns mer information om GöteborgsOperans vänner

Här finns information om OVIS- operakonstens vänner i Skåne

Här kan du läsa mer om Malmö Operas Vänner
Du kan också bli medlem i Operahögskolans vänförening

Drottningholms slottsteaters vänner

Confidencens vänförening

Här får du reda mer om medlemskap i Opera på Skärets vänförening

Här finns information om Vadstena-akademiens vänförening

Related posts

Kommentera