Messias på DKT Gamle Scene – säsongspremiär

Messias på DKT Gamle Scene – säsongspremiär
Foto: Per Martin Abrahamsen

Messias på DKT Gamle Scene – säsongspremiär

Nu är snart operasäsongen 2012-13 i full gång. Nasjonaloperaen i Oslo var först ut med Stephen Langridge´s version av Giacomo Puccini´s ”Madama Butterfly” och nu på lördag har Kungliga Operan i Stockholm nypremiär på Joakim Rossini´s ”Barberaren i Sevilla”, med bla Ola Elisson och Malena Ernman i de ledande rollerna.

På onsdag i nästa vecka dvs den 12 september är det så dags för säsongens första operapremiär på DKT och det sker med G F Händels oratorium ”Messias”, som nu sätts upp som en operaföreställning.

Den Kungliga operaen i Köpenhamn följer med Messias upp den barocktradition, som man påbörjade 2002 med succéuppsättningen av G F Händels ”Julius Caesar” och inte minst samarbetet med den unika barocktolkaren Lars Ulrik Mortensen och ensemblet Concerto Copenhagen.

Det Kongelige Operakor utgör huvudkraften i detta stora körverk, som nu för första gången kan upplevas på scenen i en intensiv och dramatisk uppsättning av regissören David Freeman, som berättar:

” Alla tror de känner Händels Messias. Det är ett kulturellt dna i det västliga samhället. Jag har önskat att ge publiken känslan eller förnimmelsen av, att de aldrig har hört Händels Messias tidigare.”

Scenografin til Messias är kryddat med imponerende videoprojektioner och en effektfull ljussättning, som spelar en viktig roll som både med- och motspelare till den sceniska handlingen.

Related posts

Kommentera