Johan Tötterström – tenor

Johan Tötterström – tenor

Johan Tötterström är en mångsidig svensk tenor (f. 1977) som fick sin sångutbildning vid Guildhall School of Music & Drama i London, varifrån han har en Masters -samt en Bachelorsexamen i sång. Johan har också studerat på Specialinriktad sånglinje vid Vadstena folkhögskola. 1993-1996 gick Johan i Samhällsvetenskaplig Musikklass på Katedralskolan just här i Lund. Johan är numera en frilansande sångare med Malmö som sin konstnärliga bas.

På Malmöoperans stora scen har Johan bl.a. gjort rollen som Nick i Puccinis La Fanciulla del West, Hejduk i Forssells Träskoprinsessan samt Older Brother i Heggies Dead Man Walking. På Operaverkstan i Malmö har Johan nyligen gjort Herr Kors & Tvärs i den kritikerrosade föreställningen Flygande Trumman av Söderlundh/Hellsing. Föreställningen spelades för Malmös samtliga 6-åringar; 78 gånger i Malmö samt på turné i Vara och Kungsbacka. Johan medverkar under våren 2009 som solist i TBK – Titta bakom Kulisserna på Operan, i regi av Operaverkstan. Johan har också sjungit en stor roll i John Lunn´s opera Tangier Tattoo på Glyndebourne Opera i England, samt varit engagerad som tenorsolisten i bl.a. Händels Dixit Dominus, Mozarts Requiem, Beethovens Mässa i C och Stravinskys Pulcinella. Hösten 2009 gör Johan åter rollen som Herr Kors & Tvärs i Flygande Trumman som kommer att spelas på Kulturen i Lund samt som gästspel på Kungliga Operan i Stockholm.

Länktips

Vill du veta mer om Johan Tötterström besök hans hemsida

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Träskoprinsessan Snipas gäng Malmö Opera 16.2.2007
Flickan från Västern Nick Malmö Opera 23.9.2007

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

One thought on “Johan Tötterström – tenor

  1. Lisbeth Nilsson

    Hej! Heter din mamma Tina? Malmgren som flicka. I då fall var hon min bästis på gymnasietiden. Just nu är jag på Ystads Teater o jobbar som publikvärd. Ska snart se dig på scen.
    Hälsningar
    Lisbeth Nilsson

Kommentera