Kulturnatten på DKT 12 oktober

Kulturnatten på DKT 12 oktober

Kulturnatten på DKT 12 oktober

I Kulturnatten åbner Det Kongelige Teater dørene og byder indenfor til en lang række sjove, spændende og udfordrende arrangementer for alle aldre i både Operaen, Skuespilhuset og på Gamle Scene og Balletskolen. Kulturnattens gæster i Det Kongelige Teater vil for eksempel kunne danse ballet med hele familien, synge med Den Kongelige Opera, spille med Det Kongelige Kapel og møde både Lillenørderne Jeppe og Marie og ikke mindst den mystiske tryllekunstner Mr. Mox.

Balletundervisning for hele familien

Den Kongelige Ballet tilbyder en halv times balletundervisning af hele familien til Kulturnatten. Og man behøver ikke kunne få benet op bag øret eller gribe en flyvende kvinde i strakt arm, mindre kan bestemt også gøre det for at få en hyggelig og sjov træningstime på byens smukkeste scene.

Gamle Scene | Egnet for alle aldersgrupper.

Rundvisning på Balletskolen

Traditionen tro slår Det Kongelige Teaters Balletskole dørene op på Kulturnatten. De allermindste elever har forberedt en rundvisning på deres egen skole og viser smagsprøver fra træningssalen og musiklokalet, og så er der mulighed for et kig på de ældste elevers prøver i moderne dans.

Balletskolen | Egnet for alle aldersgrupper.

Syng sammen med operasangere fra Den Kongelige Opera

Igen i år er der mulighed for at prøve at synge opera sammen med nogle af Danmarks førende operasangere – og denne gang endda på Operaens Store Scene. Efter en grundig opvarmning af stemmen og en indføring i sangens grundprincipper indstuderer teatrets instruktører og sangere en kendt operascene sammen med publikum.

Operaen, Store Scene | Egnet for alle voksne og børn (fra 7 år).

Spil sammen med musikere fra Det Kongelige Kapel

I Kulturnatten kan publikum blive musikere i Operaen og prøve at spille sammen med musikere fra verdens ældste orkester, Det Kongelige Kapel. Man kan medbringe sit eget instrument eller prøve et af orkesterets. Efter en kort introduktion til et instrument, spiller publikum en kendt melodi sammen med musikerne.

Operaen, Takkelloftet | Egnet for alle voksne og børn (fra 7 år), og der kræves ingen musikalske forudsætninger.

Mød den mystiske Mr Mox og den utrolige Olfert aka Ole Kibsgaard

Et crazy show for børn og voksne, hvor man kan opleve klassiske tryllenumre som den oversavede Mox, den svævende Olfert, knivkasteren Kurt – der kaster med alt andet end knive – levende og udstoppede dyr, der udfører de mest fantastiske tricks og den trehovede Olfert, der synger trestemmigt med sig selv.

Skuespilhuset, Det Røde Rum | Egnet for børn fra 4 år.

Lillenørderne Jeppe og Maries teaterfest

Børneværterne Jeppe og Marie, der er kendt fra DR og TV2s børneprogrammer underholder på store scene på Kulturnatten 2012. Den store teaterfest er et show for hele familien med musik, dans og sjove overraskelser. Efter forestillingen kan børnene hilse på deres to venner i foyeren og få en krammer.

Skuespilhuset, Store Scene | For børn fra 3 år

Mig og Maggiduddi

Tre generationer byder på revyviser fra de gode, gamle dage, fra dengang sporvognene raslede gennem København. Operasangeren Palle Kibsgaard synger og fortæller om de folkekære revyviser, Ole Kibsgaard spiller guitar og harmonika og Malthe Kibsgaard tegner sangene ”live” på et stort lærred.

Skuespilhuset, Det Røde Rum | For børn fra 5 år.

Läs mer om alla aktiviteterna på Det Kongelige Teaters hemsida

Related posts

Kommentera