Nyårsfirande på Malmö Opera

Nyårsfirande på Malmö Opera
Nyårsfirande på Malmö Opera

Nyårsfirande på Malmö Opera

Nyårsfirande på Malmö Opera – med Malmö stads nyårsfyrverkeri

Malmö Operas nyårsgala i regi av Ronny Danielsson och med texter av Calle Norlén. Spelas kl 14 och 21.30 på Malmö Operas stora scen samt utomhus på piazzan från kl 22.45.

Årets nyårsgala på Malmö Operas stora scen får karaktären av en revy, där konferenciern Sissela Kyle, orkester, kör och solister som Gitta-Maria Sjöberg, Annica Edstam och schlagerduon Björn Ranelid och Sara Li ser tillbaka på året som gått. En nyhet är att galan först spelas som matiné klockan 14. Kvällens version är sedan en nedräkning till ett storslaget gratisfirande ute på piazzan.

När Malmö Opera och Malmö stad förra året bjöd på show och nyårsfyrverkeri på Malmö Operas piazza var över 10 000 på plats för att räkna in 2012. Även i år är stadens officiella firande förlagt till piazzan, där det kompletterar operans egna festligheter.

Klockan 14 inleds firandet inomhus med en matiné. Den är en något kortare version av kvällens galaföreställning och varar cirka 80 minuter.

Klockan 16.30 börjar Barnens nyårsfest på piazzan. Precis som förra året är det Pangea Scenkonst som står för underhållningen. Den 20 minuter långa föreställningen KALI-FÖRÄNDRINGENS TID innehåller dans, akrobatik och eldkonst, en uppvärmning inför barnens nyårsfyrverkeri som följer.

Ronny Danielsson regisserar och Calle Norlén har skrivit manus till årets stora nyårsgala, en musikalisk-humoristisk genomgång av året som gick med start 21.30 på Malmö Operas stora scen. Sissela Kyle är konferencier med uppgiften att hålla ordning på solisterna Gitta-Maria Sjöberg, Annica Edstam, Oscar Pierrou Lindén, Håkan Hardenberger och schlagerduon Björn Ranelid och Sara Li. Dansare och stor kör blir det naturligtvis också, samt musik av Malmö Operaorkester under ledning av Leif Segerstam.

Utomhusfirandet inleds cirka 22.45 med musik av partybandet Tummel från den uppbyggda scenen. Marianne Mörck är konferencier och leder publiken genom allsång till inspelad musik.

Cirka 23.15 börjar videoöverföringen från inomhuskonserten till skärmarna på piazzan. Rickard Söderberg sjunger Anthem ur Chess och när 12-slaget närmar sig läser Lars Humble Zacharias Topelius klassiska dikt Vintergatan medan Malmö Stads officiella fyrverkeri brakar loss i Teaterparken.

Därefter länkas musiken från Roger Bergs Storband i foajén ut på piazzan och dansen kan börja.

Du kan läsa mer om nyårsgalan på Malmö Opera´s hemsida eller Malmö stads hemsida

Artikel om nyårsfirandet

Sydsvenskan

Konstnärligt produktionsteam

Scenograf: Torsten Dahn

Kostymdesign: Torbjörn Bergström

Ljusdesign: Torsten Dahn

Koreograf: Roger Lybeck

Text: Calle Norlén

Regi: Ronny Danielsson

Dirigent: Leif Segerstam

Konferencier: Sissela Kyle

Solister

Gitta-Maria Sjöberg

Sara Li

Annica Edstam

Oscar Pierrou Lindén

Håkan Hardenberger

Björn Ranelid

Dansare

Sara Lehmann

Linnea Stenbeck

Emma Hellström

David Joseph

Magnus Lundgren

Malmö Operakör , Malmö Operaorkester

Solister utomhus

Marianne Mörck

Gitta-Maria Sjöberg

Annica Edstam

Rickard Söderberg

Lars Humble

Related posts

Kommentera