After Dark – Sverigepremiär på Malmö Opera

After Dark - Sverigepremiär på Malmö Opera
After Dark – Sverigepremiär på Malmö Opera

After Dark – Sverigepremiär på Malmö Opera

After Dark – Sverigepremiären på Malmö Opera – stor succé med stående ovationer

I går kväll var det AFTER DARK- premiär på Malmö Opera och enligt teaterchefen Bengt Hall steget mellan en dragqueen och en operadiva inget stort steg.

Det var en kväll med många, som säkert vanligtvis inte syns bland den ordinarie operapubliken, och det är ju bara att hoppas att vi får möjlighet att ses när det ges operaföreställningar i huset också. Det borde ju vara möjligt nu när första steget har tagits. Eller hur?

I presentationen skojade Christer Lindarw genom att berätta att på denna scen har Ingmar Bergman arbetat, Sixten Erling dirigerat och Birgit Nilsson varit primadonna och nu tyckte teaterchefen att det var dags för lite kultur på teatern och det var typ huvudanledningen till att AFTER DARK var där.

Bland publiken syntes en hel del kändisar med Michael Bindefeld och Calle Norling i spetsen. Självklart var Malmö´s starke man Ilmar Reepalu där i den nästan fullsatta salongen. Det var en härlig stämning och som ökade i takt med att showen kom i gång. Ja, det märktes att salongen var full av AFTER DARK fans.

En del av publiken hade tagit tillfället i akt att klä ut sig i olika fantasifulla hattar och andra kreationer, vilket förhöjde stämningen.

Eftersom det var premiär så ingår ett glas champagne i biljettpriset och det hjälper säkert till att förhöja stämningen särskilt för de som fick mer än ett glas.

Med ett glas champagne i handen kunde man också gå runt i både övre och nedre foajén och beundra Christer Lindarws tidigare kända kreationer.

Premiären på After Darks nya show blev en stor show och upplevelse med mycket fart och fläkt, men också ett par ganska tråkiga nummer. Tyvärr saknade jag den röda tråden och ett tag trodde jag att det handlade om ett svep genom tiderna med deras bästa sång- och dansnummer möjligen var det ett försök att blanda nytt med gammalt, men jag är oklar på denna punkt.

Genomgående var det glittrigt, rappt och väl genomfört och med lite allvar inemellan och med en mycket dansant ensemble. Och vackra kreationer.

Egentligen är väl detta en show skapat för en nattklubbsliknande miljö dvs hög ljudnivå och blinkande, roterande lampor, men för mina ögon och öron blev det lite för mycket av det goda.

Det blev totalt sett ett par väl spenderade timmar och publiken älskade showen med stående ovationer. Själv tyckte jag att ljudnivån, men framförallt ljusnivån var besvärande, men å andra sidan så hör det väl till en kväll på operan med After Dark.

Du kan läsa mer om föreställningen på Malmö Opera´s hemsida

AFTER DARK har sin Stockholmspremiär på Hamburger Börs 21 september 2012…

Recensioner

Skånska Dagbladet om showen

Sydsvenska Dagbladet om showen

 

Related posts

Kommentera