Alla föreställningar i augusti inställda på GO

Alla föreställningar i augusti inställda på GO Foto:Ingmar Jernberg

Alla föreställningar i augusti inställda på GO

Vår målsättning och förhoppning har länge varit att öppna säsongen enligt plan, men vårt största och viktigaste fokus är publikens och medarbetarnas säkerhet. Folkhälsomyndighetens fortsatta rekommendationer och riktlinjer gör att GöteborgsOperans ägare (Västra Götalandsregionen), styrelse och vd har beslutat att ställa in samtliga föreställningar och publika aktiviteter i våra hus under augusti. Beslutet gäller Stora scenen, Lilla scenen, i foajén, på Skövdescenen samt på turné i Västra Götaland.Du som har köpt biljett till en inställd föreställning kommer att bli kontaktad av oss (oftast via e-post) så fort vi kan.

När öppnar ni igen?

Vi fortsätter nu att planera så att vi kan slå upp dörrarna så fort situationen förändras, men när det blir och hur många vi får ta in i salongen vet vi ännu inte i skrivande stund (månadsskiftet juni/juli). Vi förbereder oss för att öppna för en reducerad publik, men exakt antal vet vi inte just nu. Detta beror helt på rekommendationer och beslut från Folkhälsomyndigheten, regeringen och vår ägare. För närvarande säljer vi ett begränsat antal biljetter till föreställningar som är planerade att spelas efter augusti.

Oavsett hur många personer vi får ha i publiken kommer vi att skapa en så trygg miljö som möjligt ur smittsynpunkt för våra gäster och medarbetare.

Så fort vi vet mer kommer vi att uppdatera informationen.

Mer information

Den publika verksamheten på GöteborgsOperan har varit inställd sedan den 12 mars, till följd av regeringsdirektiv och rekommendationer från Västra Götalandsregionen, för att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset.

När vi vet när vi får öppna våra dörrar igen kommer vi att gå ut med tydlig information om hur ett besök kommer att gå till, om biljettköp, biljettvisering, restaurangverksamheten, garderobsförfarande, toalettköer, säkerhetsavstånd i salongen och foajén – allt för att skapa en så säker och smittfri miljö som möjligt. Det här gäller alla våra scener, både i Göteborg och Skövde.

Vi vill att du som publik ska känna dig trygg, välinformerad och varmt välkommen när du besöker oss.

Har du fler frågor utöver de som besvaras här, är du välkommen att kontakta oss på biljetter@opera.se eller 031-13 13 00.

GöteborgsOperans biljettkassa och telefontider har varierande öppettider.

Information om öppettider

Sommarverandan har öppet

GöteborgsOperans Sommarveranda har öppet t.o.m 8 augusti.

GöteborgsOperan