Allhelgonafrid på Konserthuset i Malmö 2012

Allhelgonafrid på Konserthuset i Malmö 2012
Allhelgonafrid på Konserthuset i Malmö 2012 – Joana Carneiro – dirigent

Allhelgonafrid på Konserthuset i Malmö 2012

Det är Alla helgons dag på lördag. Det innebär att många av oss besöker begravningsplatsen där våra avlidna släktingar ligger begravda eller som numera är vanligast, åtminstone i storstäderna, att vi tänder ett ljus och sätter i minneslunden.

Allhelgonatider innebär också att det erbjuds besök i kyrkor för att uppleva olika dödsmässor eller requiems som det kanske heter på ett korrekt språk. Det är för övrigt ganska vanligt att dessa requiems fortsätter flera veckor in i november till exempel ges Mozart´s requiem i Lunds domkyrka senare under november månad.

Det är en helt ny musikgenre för min personliga del, men jag lockas till konserthusen för att ta till mig annan musik än bara operalitteraturens pärlor.Nu senast hade jag en fantastisk fin musikupplevelse på Göteborgs Konserthus med Johannes Brahms “Ein deutsches requiem” och jag förväntar mig att få en minst lika skön musikupplevelse här på Konserthuset i Malmö på Allhelgonadagen.

Här i Malmö, på Malmö Konserthus kan du nu på torsdag, Allhelgonadagen, uppleva Antonin Dvorák´s “Stabat mater”, med följande solister och körer:

Yana Kleyn, sopran

Elisabeth Jansson, alt

David Danholt,tenor

Yorck Felix Speer, bas

Helsingborgs Konserthuskör

Musikhögskolans Kammarkör

Dirigent är Joana Carneiro

Du kan lyssna på Dvorák´s Staber Mater, på MSO:s hemsida

Om kvällens dirigent Joana Carneiro kan du läsa mer om i en artikel i Sydsvenskan

Related posts

Kommentera