Alma Mahler i Festsalen på Arbejdermuseet

Alma Mahler i Festsalen på Arbejdermuseet

Premiere: 13.9. kl 19.30  Festsalen på Arbejdermuseet i Köbenhavn

Gennem Eva Sommestad Holtens fortættede og sanselige monolog med nedslag i den purunge Almas længsler og drømme, den midaldrende kvindes sorger og frustrationer over samlivet med den excentriske Gustav, og den aldrende dames tilbageblik på et langt liv med mange elskere og ægteskaber, men med lige så mange forliste kunstneriske ambitioner, i dialog med hendes og Gustav Mahlers egne sange, præsenterer Copenhagen Chamber Performance en kraftfuld boullionterning af et kunstnerportræt, hvor hun selv og hendes kunst – i en times tid – igen bliver til kød og blod.

Værket er bestilt og produceret af sangeren Radmila Rajic og hendes Copenhagen Chamber Performance, og på scenen er også skuespilleren Katrin Weisser-Lodahl og pianisten Rikke Sandberg.

Det har, ikke mindst ud fra et kvindeperspektiv, været dybt fascinerende at grave sig ned i materialet  –  både tragisk, bevægende og perspektiverende. Stærke og talentfulde kvinder bliver stadig mødt og bedømt ud fra andre kriterier end mænd, og det er Almas liv og ry et eksempel på.

Det bliver en forestilling båret af hendes egen musik. Mange af de bevarede lieder er virkelig bombenedslag af følelser –  som aftryk af hendes sjæl da hun skrev dem. Derfor har de også helt sømløst kunnet væves ind i fortællingen om hendes drømme, ambitioner og indre strider.  Gustav Mahlers sang til hende – Liebst du um Schönheit, samt nogle flere highlights af ham, der knytter an til deres fælles liv, er også med skriver Eva Sommestad Holten

 

Premiere

Premiere på torsdag den 13. september kl.19.30 på Arbejdermuseet.
Fredag 14. 19.30  på Galaksen i Værløse

Lørdag 15.sep.19.30 på Admiral Gjeddes Gaard, Kbh. K.

Mer information  här 

 

Medvirkende:

Skuespiller: Katrin Weisser, Sanger: Radmila Rajic, Pianist: Rikke Sandberg
Instruktion: Kenneth Kreutzmann, Scenografi og kostumer: Gøje Rostrup, Tekst: Eva Sommestad Holten m.fl.

Related posts