Rufus Wainright an Evening in Aarhus

Rufus Wainright an Evening in Aarhus

Häromkvällen var jag på konsert i Århus. Det betydde att jag tillbringade större delen av dagen på olika tåg. Resan började först över sundet och sedan fortsatte resan med lyntog till Århus via Odense. Jag hade lite problem att hitta tåget eftersom det stod att tåget skulle gå till Fredericia, men i sista stund förstod jag att det var detta tåg jag skulle åka med.

Konserten ägde rum på Musikhuset som också är Den Jydske Opera´s scen bland annat. Innan konserten hann jag med att dricka ett glas vin och äta en laxsmörgås, vilket skulle visa sig vara ganska bra.

Rufus öppnade konserten genom att sjunga Release the stars, från senaste plattan. Sedan gick han raskt vidare genom att sjunga alla de andra numera kända låtarna Going to a town, Tiergarten, Rules and regulations, Not ready to love, Slideshow, Leaving for Paris och Between my legs och här hade han hjälp av en ung århuspojke som läste en del av texten. Som tack fick han en puss på munnen smat en på kinden.
Därefter var det paus och fram till dess hade jag om jag skall vara helt ärlig lika gärna varit hemma och lyssnat på cd; med lika stor behållning.

Efter pausen sjöng han han bland annat Cigarrettes and chocolate milk och Poses och då började det kännas meningsfullt att vara på konsert. När han sedan fortsatte med de bästa låtarna från Want One and Want Two och hans första cd började det kännas riktigt bra. Om man nu skall klaga så tyckte jag att volymen var alldeles för hög, men genom att hålla löst för öronen blev det njutbart.

Konserten skulle vara två ggr 45 minuter, men han fortsatte i ca 40 minuter till bland annat med att sjunga några låtar ur sin kommande Judy Garland tribute. I övrigt var ju en av höjdpunkterna hans klädbyten bland annat iklädd lederhosen, specialdesignade från Österrike, sägs det. Och hans Judy Garland klädsel var ganska fräckt och elegant.

Konserten avslutades med Cauer de Parisienne och Gay Messias. Så avslutades konserten på ett ganska bra sätt och jag kunde känna mig halvnöjd med besöket. Men resan hem från Århus var en ren mardrömsresa med snarkande människor och skrikande ungar och jag var inte hemma i bostaden förrän nästan prick fyra på morgonen.
Nästa gång jag går på konsert måste jag nog planera resan på ett bättre sätt.

Related posts

Kommentera