Anders Lundström tenor och sångpedagog

Anders Lundström tenor och sångpedagog

Anders Lundström, född 9 juni 1959 i Umeå, är en svensk operasångare (tenor). Anders Lundström är opera- och körsångare, sångpedagog samt engelsklärare. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Piteå och därefter på Operahögskolan i Stockholm. Lundström debuterade 1991 på Folkoperan i Stockholm som den manliga titelrollen i Simson och Delila. Sedan dess har Anders Lundström sjungit vid operahusen i Sverige samt på utländska scener, särskilt i Tyskland. Han var solist på en uppmärksammad inspelning av Eduard Brendlers opera Ryno som gavs ut på Sterling och har återigen framträtt både 2009 och 2011 efter en tids inaktivitet, senast på NorrlandsOperans scen i Alban Bergs Wozzeck som Idioten.

Anders Lundström tenor och sångpedagog

Anders Lundström är tenoren från Umeå som gjorde succé som akutinkallad huvudrollsvikarie i NorrlandsOperans Poet and Prophetess 2008. Men sitt första uppträdande här gjorde han som 18-åring redan 1977.

Anders utbildade sig vid Musikhögskolan i Piteå och därefter på Operahögskolan i Stockholm. Som professionell sångare debuterade han 1991 på Folkoperan i Stockholm som Simson i Simson och Delilah.

Sedan dess har Anders sjungit vid de flesta operahusen i Sverige Kungliga Operan, Göteborgsoperan, Folkoperan, Wermland Opera med flera.Han har även uppträtt på utländska scener, särskilt i Tyskland, men även i New York, Oslo och Jerusalem. Anders har många roller på sin repertoar, däribland Rodolphe i La Bohème, Don José i Carmen och Tamino i Trollflöjten. Han är också en ofta anlitad konsertsångare.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Simson och Delila Simson Folkoperan 25.10.1991
Wozzeck Idioten NorrlandsOperan 1.10.2011

Läs mer