Andrea Pellegrini – mezzosopran

pellegriniandrea
Andrea Pellegrini, mezzosopran

Andrea Pellegrini – mezzosopran

Uddannelse:
Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet

Synger i sæson 12/13 på Den Jyske Opera:
Cherubino i Figaros bryllup
Tidligere engagementer på Den Jyske Opera:
Idamante i Idomeneo, Kongen af Kreta (’10)
Cherubino i Figaros bryllup (’06)

Andre engagementer m.m.:
Andrea Pellegrini fik sin debut i 2006 som Rosina i Rossinis Barberen i Sevilla på Det Kongelige Teater, og har her efterfølgende sunget partier som Annius i Mozarts Titus, Alisa i Donizettis Lucia di Lammermoor, Valencienne i Lehárs Den glade enke og Zaida i Tyrken i Italien. I 2007 sang hun Mercedes i Bizets Carmen på Teater Hedeland, i 2009 2. damen i Tryllefløjten, og i 2010 sang hun Adalgisa i Bellinis Norma, samme sted. Hun debuterede på Den Ny Opera i rollen som Armastre i Händels Xerxes.

Hun er en efterspurgt koncertsolist og har optrådt med alle danske landsdelsorkestre, Det Kongelige Kapel, DR Underholdningsorkestret og DR Symfoniorkestret med dirigenter som Adam Fischer, Giancarlo Andretta, Christian Badea, Giordano Bellincampi, Lars Ulrik Mortensen, Ian Marin og Helmuth Rilling.
Andrea Pellegrinis koncertrepertoire omfatter både Bachs store værker Matthæuspassionen, Johannespassionen, Juleoratoriet, H-mol-messen og Magnificat, Händels Messias og Judas Maccabæus, Haydns Nelson-messe, Mendelssohns Elias, Rossinis Petite messe solenelle, Pergolesis Stabat Mater samt Dvoraks og Mozarts Requiem. Hun har sunget Arianna i Haydns kantate Arianna på Naxos med Lars Ulrik Mortensen ved cembaloet i 2006. Året efter sprang hun med kort varsel ind som solist i Cesar Francks oratorium Les beautitudes i Musikhalle i Hamburg. I 2008 sang hun Mahlers lieder Des Knaben Wunderhorn i Tivolis Koncertsal med Sjællands Symfoniorkester, og i 2009 sang hun Mahlers 8. symfoni i DR Koncerthuset. I 2010 optrådte hun med DR Underholdningsorkestret i et rent Vivaldi program på DR’s TV.

Foruden dette optræder hun i forskellige crossover sammenhænge. Hun har siden 2004 medvirket på adskillige cd udgivelser med multikunstneren Martin Hall. Dertil har hun ofte optrådt med Steffen Brandt og det danske rock/pop band TV2. Hun har adskillige gange optrådt med rock guitaristen Christian Frost i klassiske Beatles fortolkninger. I oktober 2012 udkommer hun på cd med pianisten Tanja Zapolski med sange af Martin Hall og i 2013 debuterer hun på Spot Festivalen i Århus med et helt nyt Requiem skrevet til hende af rock musiker, komponist og producer Christoffer Møller.

Indspilninger:
Andrea Pellegrini medvirker på flere cd-indspilinger, blandt andet af Bachs Juleoratorium på pladeselskabet Classico og af orkesterværker af Peder Gram på pladeselskabet Dacapo.

Priser og legater:
Andrea Pellegrini modtog blandt andre Roager Fondens Talentpris og Det Danske Wagnerselskabs stipendiat for unge sangere i 2006, Reumerts Talentpris i 2007, Musikanmelderringens Kunstnerpris i 2008 og Folmer Jensens Legat fra Tivoli i 2009.

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
Lucia di LammemoorAlisaDen Kongelige Opera i Köpenhamn20.5.2007
Turken i ItalienZaidaDen Kongelige Opera i Köpenhamn27.5.2009
XerxesAmastrisDNO/DKT29.5.2011
Fête GalanteLa ScaramoucheTivolis Koncertsal18.6.2012
Figaros bröllopCherubinoDen Jyske Opera5.12.2012

 Länktips

Bach Cantatas

Naxos

Da Capo Records

Den Jyske Opera

Copenhagen Operafestival 2014

Artist Management

Hemsida

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts