Andreas Landin baryton runt Öresund

Andreas Landin baryton runt Öresund

Född 1973 och uppvuxen i Mönsterås Studier: Kantorsutbildning vid Oskarhamns folkhögskola, Operastudio 67, samt Operaakademiet i Köpenhamn. Engagemang/roller: Andreas har medverkat i flera sommaroperor i roller som Papageno i Mozarts “Trollflöjten”, titelrollen i Mozarts “Don Giovanni” och Silvio i Leoncavallos “Pajazzo”.

Andreas Landin baryton runt Öresund

På Operaakademiet har Andreas bl a studerat Malatesta i Donizettis “Don Pasquale”, Demetrius i Britttens “A Midsummernights dream” och Ottone i Monteverdis “Poppeas kröning”. På Vadstena-Akademien har Andreas tidigare gjort Björndansaren i Hallströms “Liten Karin” på Kalmar Teater. Andreas har också ofta framträtt som solist i kyrkokonserter. Andreas har det senaste året bl a arbetat på Malmö Musikteater där han sjungit i Catharina Backmans nyskrivna opera “Porträttet”. Stipendier: Mönsterås kommuns kulturstipendium, Crafoordska stiftelsen.

Han är utbildad på Operastudio 67 i Stockholm och på Operaakademiet i Köpenhamn. Han har sedan sin examen 2000 arbetat på bl a Malmö Opera, Den Anden Opera i Köpenhamn, Den Fynske Opera i Odense och Vadstena Akademien. Här har han sjungit roller som Pallas Athena i Jönssons “Strändernas svall”, Skuggan i Gefors “Skuggspel” Marlowe i  Tommy B. Anderssons “William” och William i “The fall of the House of Usher” av Glass. Inom den klassiska repertoaren har han sjungit roller som Papageno, Don Giovanni och Silvio i “Pajazzo”. Nästa säsong sjunger han bl a Marcello i “La Bohème” av Puccini i Odense och Junius i Brittens “The Rape of Lucretia” på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

 

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
Magnus GabrielMagnus GabrielLäckö slottsopera1.8.2008
LucetiaJuniusDen Kongelige Opera i Köpenhamn28.2.2009
Den tjuvaktiga skatanBorgmästarenLäckö slottsopera10.7.2010
Al verden godnat Jens MunkTakkelloftet/Operaen13.1.2014
Miraklet i Mare BalticumKonserthuset i Kristianstad23.3.2014
GåvanOperaverkstan Malmö Opera4.11.2014
Sol går opp sol går nedYoung DavidTakkelloftet/Operaen26.1.2015
Döden säger nejKejsarenOperaverkstan vid Malmö Opera11.4.2017

Läs mer