Anfasia lajvopera med Operation Opera

Anfasia lajvopera med Operation Opera
Anfasia - en lajvopera - Operation Opera
Anfasia lajvopera med Operation Opera

Anfasia lajvopera med Operation Opera

Anfasia – en lajvopera av och med Operation Opera – urpremiär 1 september i Halmstad

Urpremiär lördagen den 1 september kl. 19.30 (spelas även söndagen den 2 september kl. 16.00 och söndagen den 9 september kl. 16.00)

Samlingsplats: Hörnet Stockenbergsgatan-Banstigen i Halmstad

Välkomna till nästa fristående del av Anfasia, en lajvopera om manipulation, makt och minnen med Operation Opera. Formen är inspirerad av lajv, dvs. levande rollspel, och publiken utgör med enkla medel medborgare i landet Anfasia.

Du kan välja att vara en passiv betraktare och se det hela som en ordinär föreställning, eller leva dig in och interagera i spelet genom att bli en anfasier till sätt och stil.

Medborgarna påverkar händelseförloppet och varje föreställning blir unik. Lajvoperan Anfasia spelas i hemliga rum, i övergiven industri- eller institutionsmiljö med känsla av urban exploring. Det finns inga fasta platser och publiken förflyttar sig under föreställningens gång.

Elektroniska instrument möter klassiska sångare och en speciell, suggestiv stämning uppstår. Musiken är specialskriven av Mattias Petersson och för det sceniska konceptet står Hedvig Jalhed.

Vägvisaren möter alla på samlingsplatsen vid hörnet av Stockenbergsgatan och Banstigen i Halmstad och tar alla till landets ingång inte långt därifrån. Kom som du är eller klä dig i något omodernt, beigetonat, pastellfärgat eller murrigt. Delta i medicineringsritualen och anfasisk underhållning som gör livet förbättrat och förädlat. Ta en bit ambrosiakaka eller två. Det är ingen fara. Allt kommer att bli bra.

Läs mer om lajvoperaprojektet Anfasia här

Läs mer om gruppen här

Related posts