Anja Myung Hansen ljusdesigner

Anja Myung Hansen ljusdesigner

Anja Myung Hansen ljusdesigner

Hun er uddannet på Statens Teaterskole. Freelance lysdesigner inden for både dans, skuespil og musikteater, I en årrække fastansat ved Bayerisches Staatsschauspiel i München. Tidligere på Den Ny Opera: Lysdesign til de to sidste dele af Wagners Nibelungens Ring, Siegfried i 2007 og Ragnarok i 2008 samt Mozarts La Finta Glardlnlera og Brittens Skruen Strammes 2010. Herudover bl.a.: Puccinis Pigen fra Vesten, Mozarts Tryllefløjten, Gournods Faust og Korngolds Die Tote Stadt på Den Jyske Opera, samt Wienerballader, Mirakel og Bygmester Solness i Skuespilhuset. Forestillingen Die Tote Stadt på Den Jyske Opera har netop modtaget en Reumert som Årets Opera.

Uddannelse:
Statens Teaterskole, 2000

Engagement på Den Jyske Opera i sæson 10/11:
Lysdesigner på Die tote Stadt

Tidligere engagementer på Den Jyske Opera:
Lysdesigner på Pigen fra Vesten (09/10)
Lysdesigner på Tryllefløjten (08/09)
Lysdesigner på Faust (07/08)
Assistent for lysdesigner Jesper Kongshaug på Den Jyske Operas genopsætning af Nibelungens Ring i 1996

Andre engagementer m.m.:
Anja Myung Hansen har arbejdet med teaterlys siden 1994. Hun har efter endt studie arbejdet som freelance lysdesigner inden for både dans, skuespil og musikteater. Hun har haft fastansættelse ved Bayerisches Staatsschauspiel i München i perioden 2001-2003 og har desuden arbejdet som belyser ved Bayreuther Festspiele i 2001-2004.
Blandt engagementer som lysdesigner kan nævnes Mozarts La Finta Giardiniera (’10), Wagners Siegfred (’07) og Ragnarok (’08) på Den Ny Opera i Esbjerg, Wienerballader (’10), Bygmester Solness (’09) og Mirakel (’08) i Skuespilhuset samt lysdesign for koreograferne Lars Dahl Pedersen og Helle Bach.

Länktips

Den Jyske Opera (DJO)

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts