Ann-Mari Antilla kostymdesigner

Ann-Mari Antilla kostymdesigner

Hun er uddannet ved Kunstakademiet i Stockholm samt ved Accademia delle Belle Arti i Rom og The Art Student’s League i New York.

Ann-Mari har sedan 1972 arbetat med kostymdesign for Sveriges Television med bland annat produktionerna Den goda viljan, Kronbruden och Muntra Fruarna i Windsor.

Hon är numera frilansdesigner. Med koreografen Pär Isberg har hon gjord Elementa, Nötknäpparen och Herr Arnes Penningar och Pippi Långstrump på Kungliga Operan i Stockholm. Där hon också skapat kostymerna till Ett foto på självaste Tsaren och Tosca.

Andra engagemang har bland annat varit Candide och Madama Butterfly på Norrlandsoperan. Anima, Nötkäpparen och Julius Caesar på GöteborgsOperan. För Malmö Opera har hon gjort kostym till Aida och Ariadne auf Naxos.

Hon har haft flera internationella uppdrag som exempelvis Resan till Reims och Traviata på Det Konglige Teater i Kopenhamn, Wozzeck i Tjeckien,Carmen i Savonlinna, Finland, Nötknäpparen i Tartu Estland samt Papierklip Ballet i Köpenhamn. I Kina har hon gjort Butterfly lovers och Coppelia for Nationalbaletten i Peking.

Som gäst på Wermland Opera har Ann-Mari alltid jobbat med regissör Wilhelm Carlsson. Hon har designat kostymerna till Den flygande Hollandaren,Lady Macbeth från Mtsensk och Parsifal.

 

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

Kommentera