Ann-Marie Backlund sopran född 1962

Ann-Marie Backlund sopran född 1962 Ann-Marie Backlund sopran på GöteborgsOperan och utomlands

Ann-Marie Backlund är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Sitt första större framträdande gjorde hon sommaren 1999 under Värmland Classic Festival tillsammans med Gösta Winbergh. Debuten ägde rum samma år i rollen som Mimi på Folkoperan i Stockholm.

Ann-Marie Backlund sopran född 1962

På GöteborgsOperan har hon sjungit titelrollen i Madama Butterfly, Micaela i Carmen,Leonora i Trubaduren, titelrollen i Manon Lescaut och Tosca samt medverkat i flera konserter.

Utomlands

Vid Opéra de Rouen i Frankrike har hon sjungit Leonora i ödets makt och på Stockholms Konserthus Sieglinde i Valkyrian under ledning av Alan Gilbert. Sedan hösten är hon engagerad vid operan i Frankfurt am Main där hon bl a sjungit Madama Butterfly, Mimi i La Bohème, Tosca, Manon Lescaut, Jenufa, Katja Kabanova och Chrysothemis i Elektra som hon också sjungit vid Gergiev-festivalen i Rotterdam på  Oper Bonn och på Liceuteatern i Barcelona där hon framträdde tillsammans med Deborah Polaski och Eva Marton (föreställningen ska ges ut på DVD). Denna roll kommer hon också att sjunga i Santiago, Chile 2010 och Theater Lübeck 2012-13.

Hon sjöng Liu i Turandot på GöteborgsOperan 2006. och drottning Maria Luisa i urpremiären på Daniel Börtz Goya 2009.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Turandot Liu GöteborgsOperan 8.4.2006
Goya Drottning Maria Luisa GöteborgsOperan 26.9.2009

Läs mer

Operalogg