AnnLouice Lögdlund imponerande sopran

AnnLouice Lögdlund imponerande sopran Fotograf: Eva Evertsson

AnnLouice Lögdlund är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Sin debut gjorde hon som Brangäne i Tristan och Isolde vid Wermland Opera 2000. En roll som resulterade i att hon fick Svenska Wagnersällskapets Bayreuth stipendium.

AnnLouice Lögdlund imponerande sopran

AnnLouice Lögdlund har sjungit en rad roller vid YstadsOperan bl.a Leonora i La Forza del Destino av Verdi och Maria Corona av Menotti. På Wermland Opera sjöng hon också Miss Todd i En smärre skandal av samme tonsättare, till vilken hon blev inbjuden för att göra en konsert vid hans festival i Spoleto, Italien.
AnnLouice Lögdlund har gjort flera roller av Mozart bl.a Arminda i La Finta Giardiniera på Kungliga Operan, Fiordiligi i Cosi fan tutte och Donna Anna i Don Giovanni på Wermland Opera, den senare gjorde hon också på Folkoperan/Confidencen i Stockholm.

Fidelio på Wermland Opera

AnnLouice gjorde huvudrollen i Fidelio av Beethoven på Wermland Opera. Andra roller hon gjort är bl.a Thisbe i Askungen av Rossini, Fru Sorg i En herrgårdssägen, Mimi i Konwitschnys uppsättning av La Bohème på Wermland Opera, Maddalena i Rigoletto, Santuzza i Cavalleria Rusticana och Abigaille i Verdis Nabucco.

Av Wagner har hon på Wermland Opera tidigare gjort Waltraute i Die Walküre, Brangäne i Tristan och Isolde, Kundry i Parsifal som hon också har gjort i Mannheim, Tyskland. En uppsättning som anses vara den äldsta Parsifal uppsättningen i världen.

Konserter

AnnLouice gör också många konserter, nu senast Beethovens Symfoni no 9. Av Wagner har hon gjort Wesendoncklieder med Wermland Operas orkester och i fjol med Hiroshimas Symfoniorkester i Hiroshima, Japan.

Nibelungens Ring

I Wermland Operas uppsättning av Wagners Ringen sjöng hon Brünnhilde i Valkyrian, Siegfried och Ragnarök. Våren 2012 kommer hon att sjunga Ängeln i Johannespassionen.

Parsifal i Malmö

Våren 2012 sjöng hon även Kundry Richard Wagners ”Parsifal” i regi av Stefan Johansson på Malmö Opera.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Helgonet på Bleecker street Maria Corona YstadOperan 14.7.1997
La forza del destino Leonora YstadOperan 22.7.2002
Valkyrian Brünnhilde Wermland Opera 20.4.2011
Valkyrian Brünnhilde Wermland Opera 15.6.2011
Siegfried Brünnhilde Wermland Opera 22.4.2011
Siegfried Brünnhilde Wermland Opera 17.6.2011
Ragnarök Brünnhilde Wermland Opera 24.4.2011
Ragnarök Brünnhilde Wermland Opera 19.6.2011
Parsifal Kundry Malmö Opera
Johannes passionen Brinnande ängeln Wermland Opera 2013
Lear Goneril Malmö Opera 27.4.2013
L´Orfeo Wermland Opera 1.3.2014
Die Tote Stadt Marietta Wermland Opera 27.2.2016
Valkyrian Brünnhilde GöteborgsOperan 1.12.2019

Läs mer

Operalogg