AnnLouice Lögdlund sopran Wermland Opera

Fotograf: Eva Evertsson

AnnLouice är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Sin debut gjorde hon som Brangäne i Tristan och Isolde vid Wermland Opera 2000. En roll som resulterade i att hon fick Svenska Wagnersällskapets Bayreuth stipendium.

AnnLouice Lögdlund sopran Wermland Opera

Hon har sjungit en rad roller vid YstadsOperan bl.a Leonora i La Forza del Destino av Verdi och Maria Corona av Menotti. På Wermland Opera sjöng hon också Miss Todd i En smärre skandal av samme tonsättare, till vilken hon blev inbjuden för att göra en konsert vid hans festival i Spoleto, Italien.

AnnLouice har gjort flera roller av Mozart bl.a Arminda i La Finta Giardiniera på Kungliga Operan, Fiordiligi i Cosi fan tutte och Donna Anna i Don Giovanni på Wermland Opera, den senare gjorde hon också på Folkoperan/Confidencen i Stockholm. AnnLouice gjorde huvudrollen i Fidelio av Beethoven på Wermland Opera. Andra roller hon gjort är bl.a Thisbe i Askungen av Rossini, Fru Sorg i En herrgårdssägen, Mimi i Konwitschnys uppsättning av La Bohème på Wermland Opera, Maddalena i Rigoletto, Santuzza i Cavalleria Rusticana och Abigaille i Verdis Nabucco.

Av Wagner har hon på Wermland Opera tidigare gjort Waltraute i Die Walküre, Brangäne i Tristan och Isolde, Kundry i Parsifal som hon också har gjort i Mannheim, Tyskland. En uppsättning som anses vara den äldsta Parsifal uppsättningen i världen.

AnnLouice gör också många konserter, nu senast Beethovens Symfoni no 9. Av Wagner har hon gjort Wesendoncklieder med Wermland Operas orkester och i fjol med Hiroshimas Symfoniorkester i Hiroshima, Japan.

I Wermland Operas uppsättning av Wagners Ringen sjöng hon Brünnhilde i Valkyrian, Siegfried och Ragnarök. Våren 2012 kommer hon att sjunga Ängeln i Johannespassionen.

Våren 2012 sjöng hon även Kundry Richard Wagners “Parsifal” i regi av Stefan Johansson på Malmö Opera.

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
Helgonet på Bleecker streetMaria CoronaYstadOperan14.7.1997
La forza del destinoLeonoraYstadOperan22.7.2002
ValkyrianBrünnhildeWermland Opera20.4.2011
ValkyrianBrünnhildeWermland Opera15.6.2011
SiegfriedBrünnhildeWermland Opera22.4.2011
SiegfriedBrünnhildeWermland Opera17.6.2011
RagnarökBrünnhildeWermland Opera24.4.2011
RagnarökBrünnhildeWermland Opera19.6.2011
ParsifalKundryMalmö Opera
Johannes passionenBrinnande ängelnWermland Opera2013
LearGonerilMalmö Opera27.4.2013
L´OrfeoWermland Opera1.3.2014
Die Tote StadtMariettaWermland Opera27.2.2016
ValkyrianBrünnhildeGöteborgsOperan1.12.2019

Läs mer