AnnSofi Nyberg

nybergannsofi
Annsofi Nyberg

AnnSofi Nyberg

Hon är knuten till NorrlandsOperan sedan 1978, där hon bl a gjort kostym till Maskeradbalen, En Midsommarnattsdröm, Onegin, Mahagonny, Falstaff, Carmen, Den listiga lilla räven och Jenufa.

Annsofi har arbetat med ett 70-tal uppsättningar på de flesta opera- och teaterscenerna i Skandinavien. Hon har till ex gjort kostymer till Enleveringen ur seraljen på Drottningholms Slottsteater, Aniara, Alice i Underlandet och Tosca på GöteborgsOperan, Drömfrosssaren, Werther och Capriccio på Kungliga Operan och Som ni vill ha det, En Midsommarnattsdröm, Drottningens juvelsmycke och Greven av Monte Cristo på Göteborgs Stadsteater. Hon har även gjort kostymerna till Dramatens uppsättning av Cyrano de Bergerac samt kostymerna till 2001 års Nobelfest.

I Malmö har hon tidigare gjort Mowgli och Fassbinders Soporna , Staden och Döden på Folkteatern. 2001 gjorde hon kostymerna till teatrer.nu:s uppsättning av en Midsommarnattsdröm. På Malmö Opera och Musikteater har hon tidigare gjort Sweeney Todd, Don Giovanni och West Side Story.

Länktips

GöteborgsOperan 

NorrlandsOperan 

Malmö Opera

Kungliga Operan

University of Gothenburg

Operabase

 

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

Kommentera