Anthony Bramall dirigent född 1957

Anthony Bramall dirigent född 1957

Anthony Bramall är född i Storbritannien och utbildade sig först till sångare vid Guildhall School of Music and Drama i London. Han studerade sedan vidare till dirigent för Vilem Tausky. I Tyskland och Centraleuropa har han dirigerat en lång rad orkestrar, bland annat Wiens Kammerorchester, vid Operan i Augsburg och i Coburg. Vidare har han gjort skivinspelningar för naxos med bl a Slovakiens Radiosymfoniker.

Anthony Bramall dirigent född 1957

Som förste dirigent vid Hannoveroperan utvecklade han ett renommé som expert på den italienska repertoaren, bl a med verk av Rossini, men även med radiosymfonikerna där.1992 dirigerade han en internationellt lovordad uppsättning av Rossinis Askungen vid Semperoperan i Dresden Som generalmusikdirektor i Krefeld/Mönchengladbach 1995 ledde han en framgångsrik uppsättning av Verdis Otello och han har också dirigerat Verdis Requiem, förutom ett tiotal av operarepertoarens stora verk som Trollflöjten, Den flygande holländaren, Trubaduren, Wozzeck och Faust med flera.Sin tid som generalmusikdirektor i Karlsruhe inledde han med Verdis Falstaff.

En annan framgång blev Rhenguldet 2005 och senare Valkyrian vid samma scen. Hans internationella karriär inkluderar konserter i Mexico, USA och med Metropolitan Symfoni Orchestra i Tokyo. I november 2005 dirigerade han Falstaff på GöteborgsOperan.

Read More