Årets sista sopplunch på Malmö Opera

Sopplunch

Årets sista sopplunch på Malmö Opera

Årets sista sopplunch – på Malmö Opera – gjorde succé

I går upplevde jag årets sista Sopplunch i Malmö Operas foajé. Ett arrangemang som gick i tangons tecken. Malmö Operas egen ”orquesta typica ” tränger in i tangons mysterier..

Medverkande

Maria Rodrick, violin, Pernille Römer Clausen, kontrabas, Jonas Samuelsson, sång, Paolo Russo, bandoneon, Francesco Cali, piano.Konserten presenterades av Lennart

Egentligen hade jag inte tänkt att gå, men i sista stund bestämde jag för att trots allt göra ett besök där.Det var ju tur för jag fick återigen möjlighet att uppleva barytonen Jonas Samuelsson, vilket kändes särskilt bra, eftersom jag missar årets sista kammarkonsert nu på lördag där bl a Jonas sjunger stycken från musikalens värld och däe hans röst passar utmärkt till.

Du kan läsa mer om den konserten här och här.

Italiens svar på vår egen Calle Jularbo, Paolo Russo, berättade intressant om sitt instruments historia, samtidigt som illustrerade effektivt hur det lät.

Orkestern spelade, som sig bör några olika musikstycken av Astor Piazolla, en kompositör som jag egentligen bara känner till namnet och det vara ganska njutbart att lyssna på med just den orquesta-sammansättningen. Höjdpunkten här var Paolo Russo eminenta hantering av sitt instrument – bandoneon, men självfallet kompletterad de andra musikerna honom på ett utmärkt sätt.

Höjdpunkten på konserten tror jag ändå både jag och andra anser är Jonas Samuelssons alldeles utmärkta insats där trots att sjöng ett par stycken på spanska, som jag inte alls förstår, så blev hans sånginslag en mycket stor musikalisk upplevelse, så här en dag mitt i veckan. Splendido!!!

Ett par av mina operabekanta utnämnde detta till säsongens bästa sopplunch och det är ett omdöme som jag gärna skriver under på..

Alla biljetter till säsongens återstående soppluncher är sedan länge slutsålda, men du kan precis som jag gör alltid hitta en ståplats. Gör det!

Related posts

Kommentera