Aurora Lillieros Sångstipendium kvinnliga sångare

Aurora Lillieros Sångstipendium kvinnliga sångare

Stipendiet möjliggjordes genom en donation från Aurora Lillieros som avled 2008 och som önskade skapa stipendier riktade till unga sångerskor. Stiftelsen Aurora Lillieros fond förvaltas av Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse. Det delas årligen ut flera studiestipendier men Lillieros-stipendiet är det i särklass största på 80 000 kr.

Aurora Lillieros Sångstipendium kvinnliga sångare

Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse delar årligen ut studiestipendier till unga heltidsstuderande kvinnor på högskolenivå Aurora Lillieros Sångstipendium kan sökas av kvinnliga sångare på god väg i sin sångarkarriär. Ansökningstid: 15 augusti–15 oktober

Stipendiestiftelsen delar årligen ut omkring 100 stipendier till kvinnliga högskolestuderande.

Sedan 2012 finns ett unikt stipendium på 80 000 kr riktat till unga sångerskor och är det i särklass största. Uttagningen sker med hjälp av en jury. Stipendiet delas ut i Båstad i juni varje år då mottagaren också får hålla en konsert.

Anvisningar och bakgrund

Allmänna anvisningar och ansökningsblankett finns på www.bremerstipendier.se
Sökande får vara högst 35 år och ha kommit ett gott stycke på väg i sin utbildning. Komplett ansökan ska vara Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse tillhanda som brev senast 15 oktober. Ansökningsformulär och information finns på WWW.BREMERSTIPENDIER.SE
När ansökan är insänd, skicka sångprov på ca 5 minuter som ljudfil (max 8 MB) till info@bremerstipendier.se

Genom åren har stiftelsen fått en mängd donationer, flera avsedda för särskilda yrkesutbildningar för kvinnor. Dessutom finns ett antal stipendier för dem som är födda och uppvuxna i ett och samma län.
Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse, är en egen organisation och inte (längre) knuten till Fredrika Bremer-förbundet.

Aurora Lillieros Stipendiater

NamnRöstlägeÅr
Sara WidénSopran2012
Magdalena RisbergSopran2013
Hanna FritzsonSopran2014
Ida RäntzlövMezzosopran2015
Emma SventeliusMezzosopran2016
Hilkka YlinäräSopran2017
Josefine AnderssonMezzosopran2018
Johanna WallrothSopran2019
Elisabet EinarsdottirSopran2020

Mer att läsa