Babylon från München – en misslyckad överföring

Foto: Wilfried Hösl

Babylon från München – en misslyckad överföring

I går kväll hade jag planerat att se och höra den nyskrivna operan “Babylon” av Jörg Widmann, men tyvärr var överföringen utsatt för ständiga avbrott, så efter en halvtimmes försök tröttnade jag och gav upp helt enkelt.

Det var inte ett särskilt roligt beslut att ta eftersom jag hade sett framemot att få följa överföringen, särskilt som det var ett tillfälle som gällde dvs det skulle inte finnas någon möjlighet att se verket vid ett senare tillfälle.

Det är kanske dags att överväga att köpa en ny och mer modern dator? Det tål att fundera på för det är ju synd att missa en operaupplevelse på grund av en ålderdomlig dator.

Ett annat alternativ att överväga är att göra operaresor även till München, men först får jag kolla om det är möjligt att erhålla en pressbiljett.

Bo Löfvendahl, SvD:s operakritiker, har upplevt uppsättningen på ort och ställe och hans intryck kan man läsa mer om i dagens inlägg dels i tidningen dels på nätet

Efter att ha tagit del av recensionen är det ju bara att beklaga att jag inte fick möjlighet att uppleva föreställningen hemma vid datorn.

Här kan du läsa mer om Babylon på Bayerische Staatsoper´s hemsida

Related posts