Badri Maisuradze tenor född 1966

Badri Maisuradze tenor född 1966

Badri Maisuradze är född i Georgien, studerade vid konservatoriet i Tbilisi för professor G. Bezhuashvili. Han har även studerat i Moskva och Milano.Badri har vunnit Vinas Song Contest i Spanien och Jussi Björling Tenor Competition.

Badri Maisuradze tenor född 1966

Badri Maisuradze internationella karriär startade 1993 med rollen som Dmitrij i Boris Godunov i Liege, Belgien. Därefter har han sjungit i bl a New Zealand, Australien, Kanada, Singapore och han har framträtt vid många av de stora operascenerna i Europa bl a vid Deutsche Oper i Berlin (Trubaduren, Aida och Nabucco), Wiener Staatsoper (Tosca), La Scala i Milano (Mazeppa), Teatro Real i Madrid (Ernani, Lady Macbeth från Mtsensk), Gran Teatre del Liceu (Maskeradbalen, Samson och Delila) och vid Semper Oper i Dresden (Maskeradbalen).

På Malmöoperan sjöng han Otello under 2003. Han har sjungit Trubaduren på Stockholmsoperan 2006 och samma roll även i Dalhalla samma år.

Badri Maisuradze har arbetat med dirigenter som Mstislav Rostropovitch, Valerij Gergiev och Daniel Oren m fl.

Sedan 1994 är han solist vid Bolshoi teatern i Moskva där han har sjungit roller som Radamès i Aida, Edgardo i Lucia di Lammermoor, Alfredo i La traviata, Cavaradossi i Tosca, Pollione i Norma, Riccardo i Maskeradbalen, Andreej i Chovansjtjina, Alvaro i ödets makt och Maurizio i Adriana Lecouvrer. Totalt har han sjungit ett fyrtiotal roller i den ryska, italienska, franska, tyska och georgiska klassiska och samtida repertoaren.

Kungliga Operan

Maisuradze har medverkat i fyra produktioner med 37 föreställningar mellan 2004-2009

Läs mer