Beatrice Orler – mezzosopran

Beatrice Orler – mezzosopran

Beatrice har med sig utbildning från Operahögskolan i Stockholm och Stockholm Operastudio. Hon har gjort Flosshilde i Rhenguldet på Dalhalla; Caterina Cavalieri i Amadeus på Dramaten; Registrar i Between a Rock and a Hard Place med Cape Town Opera, Sydafrika; Trouble in Tahiti på Kungliga Operan samt med Göteborgs Symfonikerna. Den personliga favoritoperan är dock Carmen!

Beatrices drömroll Carmen kommer lära henne att dansa tango i sommar och att bejaka varje stund av livet, inte alltid tänka efter så mycket utan göra vad som faller henne in.

En annan sommar skulle hon vilja göra en annan drömroll, nämligen som Octavian i Rosenkavaljeren. Beatrice har många musikaliska förebilden men nämner gärna Lorraine Hunt Lieberson. Hon tycker också om Balett.

Tre saker som gör Beatrice glad: Mjölkchoklad, mörk choklad och varm choklad.Tre saker som gör henne arg: Djurplågeri, trångsynthet och folk som åker kollektivt när de är förkylda.

Beatrice hade gärna levt i mitten på 1800-talet, på en gård med gärdsgårdar; massa höns och andra djur.

Att resa är en favoritsyssla och hon är gärna i London, Kapstaden och New York.

Om Beatrice styrde Sverige skulle hon jobba för ett mer empatiskt samhälle samt lägga stor vikt vid matfrågorna, utbildning och information om mat och hälsa. Vidare skulle hon göra det lönsamt att satsa på och handla ekologiskt och höja skatter för skräpmat och socker (även choklad..!).

I framtidsplanerna ryms att sjunga mera, yoga mera, resa mera! Och lära fler språk.

Motto: Don’t add days to your life, add life to your days.

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
Trouble in TahitiVokaltrioKungliga Operan Stockholm5.2.2012
AmadeusCaterina CavalieriDramaten 1.12.2013
CarmenCarmenSkånska Operan4.7.2015

Länktips

Web-site

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts