BEREDD på Operaverkstan

Andreas Liljeholm och Anna Wahlgren

BEREDD på Operaverkstan

Bach och Brel och artisterna imponerade i BEREDD! på Operaverkstan

I lördags (12/1) var det premiär på föreställningen BEREDD med sånger av Jacques Brel. En föreställning som efter ytterligare sex föreställningar på Operaverkstan går ut på turné runt om i Skåne.

Jag minns när Tommy Körberg sjöng Molins fontän i en HasseåTage revy, Svea Hund, men riktigt så bra blev det inte i går kväll åtminstone inte i första akten.

Det var inget större fel på Andreas Liljeholms framförande i första akten och visst medverkade mellantexterna, som var hämtade från intervjuer med Jacques Brel och några bokverk om sångaren till att fördjupa upplevelsen, men det var först i andra akten som det riktigt brände till och blev både intressant och roligt.

Andra akten inleddes med ett helt underbart stycka av J S Bach framfört av cellisten Anna Wahlgren, som för övrig avslutade första akten med ett fint stycke av nyss nämnde kompositör.

Efter Anna Wahlgrens inledning gick Andreas Liljeholm från klarhet till klarhet och där de kända styckena “Min hustru har en annan karl”, “Amsterdam” och inte minst “Vid Molins fontän” fullbordade kvällen med bravur och glädje.

Det var också roligt att lysssna på Fredrik Söderberg när han växlade mellan dragspel, trumpet, cittra och ett litet leksakspiano.

Avslutningsvis kan jag med gott samvete rekommendera ett besök på föreställningen och inte minst roligt är det ju att människor runt om i Skåne får chansen att uppleva en föreställning som ju tidigare har varit förbehållen för personer boende i stockholmstrakten eller ditresta från alla delar av landet.

Du kan läsa mer föreställningen i mitt tidigare inlägg här.

Andra recensioner

Lars-Erik Larsson i Skånskan

Carlhåkan Larsén i Sydsvenskan

Related posts

Kommentera