Beyond Living – musikvideo – Rickard Söderberg

Beyond Living Musikvideo

Beyond Living – musikvideo – Rickard Söderberg

En tenors musikprojekt – Beyond Living – musikvideo med Rickard Söderberg et consortes

Rickard Söderberg jobbar just nu med sitt musikprojekt ”Beyond Living”. En av de inspelade styckena är Elgar’s ”Dream of Gerontius” och i helgen spelades musikvideon in. En musikvideo som kommer att skilja sig betydligt från de inspelningar man idag får fram på Youtube om man söker på styckets namn. Eller på valfritt stycke klassisk musik.

– Temat för videon är hur vi ser på konst, och huruvida konsten verkligen är fri, berättar Rickard. Om den konst vi älskat mest idag har varit förbjuden i det förflutna – vad säger det om konsten som är förbjuden idag? Hur hade världen sett ut om Entartete Kunst fortfarande hade gällt och både Chagall, Schönberg och tusentals andra konstnärer fortfarande var förbjudna?

Om du är nyfiken på hur det låter så bjuder han på smyglyssning av inspelningen och fler bilder och tankar här

Det är ett stycke musik, egentligen okänt för mig, men jag känner ju till verket som en del av tenorernas standardrepertoar, här med Rickard när han är som bäst dvs med en värme och innerlighet i stämman ,som är hans signum.

Du kan läsa mer om hans aktuella och kommande arrangemang längre ned i inlägget och för egen del skall jag försöka pricka in Mozartz Requiem, antingen i Lund eller Malmö.

Konserter & premiärer hösten 2012

3/11 kl 15, Mellby Atelier, Österlen

Österlen lyser – Självbilder. Rickard Söderberg, tenor, Kerstin Jansson, piano och 12 konstnärers självporträtt reflekterar med hjälp av Helene Agrenius, kurator

18/11 kl 17, Lunds Domkyrka

Mozart Requiem

24/11 kl 14 Malmö Operas foajé

”I’m not Barbra – but I wish” Kammarkonserten där Rickard bjuder på det han uttrycker som ”sin ful-spellista” och som orsakade publikrekord senast är tillbaka.

25/11 kl 15 & 18, St: Petri Kyrka, Malmö

Mozart Requiem. Repris av förra årets konsert som var så full att katedralen fick stänga nästan en timme innan konserten.

”Ett publiktryck vi inte är så bortskämda med i klassiska världen.”

15/12, Malmö Opera

Premiär på Benjamin Brittens ”Vi gör en opera” på originalspråk “Lets make an opera”

Tidigare i år

2012 har Rickard bland annat hunnit medverka i Carmen, Parsifal och Madame Butterfly på Malmö Opera. Han sjöng titelrollen Idomeneo mot Malena Ernman i våras och titelrollen i den hyllade Orlando paladino på Drottningholms Slottsteater i sommar. Gunilla Brodej, Expressen, skrev om Rickards insats som Orlando:

” I underjorden, i ett förtrollat tillstånd av glömska och tystnad, uttrycker han med knappt hörbar halvröst bottenlös ensamhet till andlöst ackompanjemang. Så uppstår kontakt med en annan dimension mitt i den bedårande barockleken. Även om jag är bländad av helheten måste jag säga att det är där och då, i slutet av tredje akten, som någonting intressant händer.”

Operaloggs och andras tankar om några föreställningar

Idomeneo:

Bland herrarna så imponerar Rickard Söderberg i rollen som kungen på Kreta och hans pianimissimo är särskilt njutbara och det hörs lång väg att han trivs med partiet.

Recensionen från Idomeneo i sin helhet finns att läsa här

Om Parsifal på Malmö Opera:

Graalsriddarna, Rickard Söderberg och Bengt Krantz imponerade mest i sitt sceniska utspel, men det är nog ingen idé att de söker anställning som kommunala gatusopare. Deras sångliga framföranden finns det inte heller något att anmärka på, men som sagt det är deras sceniska utspel som stannar kvar i minnet och deras kostymering.

Recensionen om Parsifal i sin helhet finns att läsa här

Orlando Paladino på Drottningholm:

Bland de manliga sånginsatserna fäste jag mig särskilt vid Rickard Söderberg´s Orlando. Nu vet jag ju att Rickard bara älskar att sjunga barockverk och denna kväll imponerade han stort på alla sätt och vis. Ja, det är nog ingen tvekan om att jag aldrig har hört honom så i sett esse, som i går kväll. Det var en absolut fullträff såväl sångligt som sceniskt. Bravur är det ordet som ligger närmast om jag bara får använda ett enda ord.

Recensionen om Orlando Paladino i sin helhet finns att läsa här

Related posts