Birgit Nilsson-dagarna genomförs i annan form

Birgit Nilsson-dagarna genomförs i annan form Fotograf: Ronny Johansson

En av Sommar-Skånes stora musikaliska attraktioner på Bjärehalvön är firandet av Birgit Nilsson-dagarna. Årets upplaga var tänkt att bli den största hittills, men mot bakgrund av rådande Corona-läge måste upplägget förändras, bl a flyttas de två avslutande Festkonserterna till 2021.

Birgit Nilsson-dagarna genomförs i annan form

Birgit Nilsson-dagarna inleds som planerat måndag den 3 augusti med Masterclass för Anne Sofie von Otter, Gitta-Maria Sjöberg och Elisabeth Boström, naturligtvis inom ramarna för de restriktioner som gäller vad bland annat avser maxantal i publiken.

Därför kommer såväl Masterclassen som den redovisande konserten torsdag den 6 augusti kl.18.00 och Stipendiekonserten med Emma Sventelius fredag 7 augusti kl.18.00 i Västra Karups kyrka att streamas, berättar Gitte Lindström Harmark, VD för Birgit Nilsson Museum.

När det kommer till Birgit Nilsson-dagarnas höjdpunkt, de två Festkonserterna på den stora utomhusscenen vid museet, har man lyckats boka om dirigenten Evan Rogister, Helsingborgs Symfoniorkester, solister och körer till nästa år lördag den 14 augusti kl. 16.00 och söndag den 15 augusti kl 14.00 2021.

Mer att läsa