Björn Larsson på operahus – Sverige och utomlands

Björn Larsson, basbaryton, är född och uppvuxen i Göteborg och har studerat vid bl a Musikhögskolan i Göteborg, Det Kgl. Danske Musikkonservatorium och Operahögskolan i Stockholm.

Björn Larsson på operahus – Sverige och utomlands

Han debuterade som Greve Almaviva på Läckö Slottsopera och som Don Giovanni på Statsoperan i Prag och har därefter framträtt på operahus och festivaler som Teatro Carlo Felice (Genua), Schlosstheater im Neuen Palais, (Potsdam/Berlin), Mecklenburgisches Staatstheater Schwerin, Opéra National de Lorraine (Nancy), Malmö Opera, Ystadoperan m fl i roller som Leporello, Capulet, Lord Ruthven i Marschners Der Vampyr, Conte Asdrubale i Rossinis La pietra del paragone och Dr Falke i Läderlappen.

Konsertrepertoaren

Konsert- och oratorierepertoaren omfattar bl a verk som Mozarts, Brahms och Faurés Requiem, L-E Larssons Förklädd Gud, Kodalys Te deum, Rossinis Petite messe sollenelle, Bachs Magnificat och Johannespassionen samt Händels Messias.Vidare har Björn Larsson sjungit roller som Ramfis i Aida, Banco i Macbeth och titelrollen i Porgy and Bess i Göteborgs Konserthus. Han har sjungit roller som Collantinus i The Rape of Lucretia, Rodolfo i Leoncavallos La Bohème, titelrollen och Leporello i Don Giovanni samt greve Asdrubale i Rossinis Äkta kärlek sökes.

Björn Larsson har vunnit flera internationella sångtävlingar som Wettbewerb Schlossoper Haldenstein, Chur och Concorso Enrico Caruso i Milano.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Helgonet på Bleecker street Salvatore YstadOperan 14.7.1997
Salome 2:e soldat Malmö Opera 2.2.2008
Hamlet Vålnaden GöteborgsOperan 2015-16

Läs mer