Bloggresa till Karlstad och Wermland Opera

Bloggresa till Karlstad och Wermland Opera

Häromdagen samlades några inbjudna bloggare i Karlstad för att senare under kvällen gå på Europapremiären på den amerikanska succé-musikalen Something Rotten! på Wermland Opera.

Bloggresa till Karlstad och Wermland Opera

Om mina och andras intryck från föreställningen kan du läsa mer i ett senare inlägg.

Föreställningen inleddes med en presentation av föreställningens regissör och efter föreställningen var vi inbjudna att träffa ensemblen bakom scenen. Det var extra trevligt särskilt som det var första gången som jag hade den möjligheten Trevligt att hälsa på några av sångarna, som jag har upplevt framför scen ett antal gånger. Dessutom fick jag hälsa på musikalstjärnan Oscar Pierrou-Linden, som just nu är aktuell på Malmö Opera i West Side Story.

Efter föreställningen blev det tid för oss bloggare att utväxla reflektioner  och tankar kring föreställningen innan vi begav oss till våra respektive hotell.

Hotell Bilan – tidigare lokalanstalt eller fängelse

Efter en god natts sömn blev det kortare stadsrundtur i centrala delar av Karlstad med utgångspunkt från torget mitt i stan.

Den kunniga guiden berättade historian om fredsmonumentet och Gustaf Fröding och hans leverne i Karlstad. Dessutom fick vi veta varför Selma Lagerlöfs staty står i Karlstad…

Några av bloggarna med turistguiden i basker och Rebecca Dorward längst till höger – foto Jennie Backman

På väg till  Lars Lerins museum fick vi berättelsen om vad jag trodde var “Solen i Karlstad”…

Dagens höjdpunkt var utan tvekan den guidade rundturen på Sandgrundet. Det är en upplevelse, bara det värt en resa till Karlstad och kombinerat med ett besök på Wermland Opera.

En aktuell akvarell av Lars Lerin

Tjugofyratimmars turen avslutades med en utmärkt lunchbuffé på Olssons Bazar vid Inre hamnen.Tack Rebecca Dorward, Sandra Kastås, Visit Karlstad och alla deltagare för en trevlig vistelse i Karlstad! Tåget skulle avgå vid  fjortontiden, men väl framme framme vid järnvägsstationen möttes vi av beskedet att tåget var ersatt av buss, vilket tyder på att det blir en lång och besvärlig hemresa, men det är en annan historia. Mina och andras tankar från premiären kan du läsa här!