Bo Skovhus dansk baryton

Bo Skovhus dansk baryton Bo Skovhus dansk baryton verksam i Wien

Han er uddannet ved konservatoriet i Århus og Operaakademiet i København. Han blev med et slag kendt efter sin vellykkede debut i titelpartiet i Mozarts Don Juan på Volksoper i Wien i 1988. Bo Skovhus dansk baryton

Skovhus studerade på Det Jyske Musikkonservatorium och Operaakademiet. Efter en mästarkurs som Sena Jurinac höll i Vendsyssel rekommenderade hon honom för den nye chefen för Volksoper i Wien, Eberhard Wächter, som engagerade honom att sjunga bl.a. titelpartierna i Don Giovanni och Eugen Onegin och greven i Figaros bröllop. Från 1991 har han kontrakt med Wiener Staatsoper på bl.a Wolfram i Tannhäuser och Silvio i Pajazzo.

Han har siden 1991 været fast tilknyttet Wiener Staatsoper og har optrådt på alle de kendte operascener i roller som Eisenstein i Flagermusen, Greven i Figaros Bryllup, titelpartiet i Eugen Onegin og Alban Bergs Wozzeck. Han har desuden haft en stor international karriere som liedsanger og har indspillet en række cd’er med sange af Schubert, Schumann og Wolf.

Bo Boje Skovhus (født 22. maj 1962 i Ikast) er en dansk operasanger (baryton), der i en lang årrække har hørt til blandt de internationale operastjerner.

Han er uddannet ved konservatoriet i Århus og Operaakademiet i København. Han blev med et slag kendt efter sin vellykkede debut i titelpartiet i Mozarts Don Juan på Volksoper i Wien i 1988. Han har siden 1991 været fast tilknyttet Wiener Staatsoper og har optrådt på alle de kendte operascener i roller som Eisenstein i Flagermusen, Greven i Figaros Bryllup, titelpartiet i Eugen Onegin og Alban Bergs Wozzeck. Han har desuden haft en stor international karriere som liedsanger og har indspillet en række cd’er med sange af Schubert, Schumann og Wolf.

Diskografi

  • 1993 Wolf/Korngold: Lieder – Sony SK57969
  • 1994 Schubert Schwanengesang – Sony SK66835
  • 1996 The Heart of the Poet (sange af Robert og Clara Schumann) – Sony SK62372
  • 1997 Schubert: Die schöne Müllerin – Sony SK63075
  • 2002 Mahler: Des Knaben Wunderhorn (med Anna Larsson) – DR DRS1
  • 2003 Songs by the Sea – (nordiske sange af Grieg, Stenhammar, Carl Nielsen, Ture Rangström)- Chandos CHAN10249
  • 2006 Paul von Klenau: Die Weise von Liebe und Tod – Dacapo 6220532
  • 2009 Schubert & Schumann: Leise flehen meine Lieder – Sony 88697451132

DVD

  • 1996 Franz Lehar: Die lustige Witwe (Danilo), San Francisco Opera – Opus Arte,
  • 2006 Franz Lehar: Der Graf von Luxemburg (titelrolle), Theater an der Wien – cpo 777194-2
  • 2006 Wolfgang Amadeus Mozart: Le nozze di Figaro (Grev Almaviva), Salzburger Festspiele – DG 0734245
  • 2007 Richard Wagner: Tristan und Isolde (Kurwenal), Glyndebourne Festival – Opus Arte, OA0988D

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
Billy BuddBilly BuddDen Kongelige Opera i Köpenhamn10.11.2002
Odysseus hemkomstOdysseusDen Kongelige Opera i Köpenhamn7.11.2005
Féte GalanteScaramoucheTivoli konsertsal18.6.2012

Läs mer