Cancerfonden konsert för livet

Rickard Söderberg – tenor i S:t Petri Kyrka vid en välgörenhetskonsert. Foto: Ellika Ström Meijling

Cancerfonden konsert för livet

Fin konsert i S:t Petri kyrka – där damerna glänste, som vanligt…

Arrangemanget “Konsert för livet – till förmån för CANCERFONDEN” avhölls i går kväll i S:t Petri kyrka, i en fullsatt kyrka, och det var på alla sätt och vis ett fint initiativ och evenemang, men personligen tyckte jag att jag hade kunnat vara förutan det religiösa inslagen särskilt som detta inte framgick förrän jag kom till kyrkan.

Det var en fin musikupplevelse och det blev en stor upplevelse att uppleva Eva Rydén och Henrik Marmén i “Dich teure Halle välkomstsången ur Richard Wagners “Tannhäuser”.

Konserten fortsatte med musikal visa och operaarior. Bl a fick vi njuta av det senaste kärleksparet i operans värld nämligen Laine Quist och Joachim Bäckström. På grund av min placering kunde jag inte alltid se vem som ackompanjerade de olika artisterna, men i programbladet står det att Elisabeth Boström, Max Lörstad och Dage Jonsson skötte det pianomässiga utöver den tidigare nämnda Henrik Marmén.

Tyvärr är inte akustiken den allra bästa och särskilt besvärligt låter det när det är dags för tenorernas insatser, men när det nya kärleksparet sjöng “O soave fanciulla” gående arm i arm längs kyrkogången lät det mycket bra.

Bland andra höjdpunkter på konserten fäste jag mig särskilt vid Lillemor Dahlquist som sjöng Höstvisa av Tauro. Särskilt lämpligt nu när vi närmar oss hösten.Hon ackompanjerades av Dage Jonsson

Det hade blivit några smärre omkastningar i programmet som jag tyvärr inte uppfattade orsaken till, men det fick till konsekvens att vi inte fick lyssna på Eva Rydén i Offenbachs “Barcarolle” men ersättningsnumret med Emma Lyrén och Karin O Bäckström utgjorde kompensation.Rickard Söderberg sjöng också Jussi´s stora paradnummer “Till havs” med betyget väl godkänt. Dessutom hade vi ju också fått njuta av Eva Rydéns “Vissi D´arte” från “Tosca”!

Efter att församlingen eller de församlade deltagarna unisont hade sjungit “Va Pensiero” från Verdi´s “Nebukadnessar” njöt vi av Karin O Bäckström´s version av Lehar´s “Meine Lippen” men också W A Mozart´s Soave sia il vento” från “Cosi fan tutte”, med Suzanne Flink, Ellika Ström Meijling och Jonas Samuelsson, med vacker skönsång så avslutades konserten med att Laine Quist sjöng “Efter regnet” vilket blev en stämmningsfull avslutning.

Enligt uppgifter på Facebook så blev det insamlat c:a eller nästan 35 000 kronor till Cancerfonden och det får väl betraktas som ett bra resultat även om jag hade räknat med att summan skulle uppgå till 50 000 kr.

Andra inlägg om konserten Insamling till Cancerfonden

Eva Rydén om konserten

Medverkande

Joachim Bäckström

Karin O Bäckström

Lillemor Dahlqvist

Annika Edstam

Suzanne Flink

Emma Lyrén

Ellika Ström Meijling

Laine Quist

Eva Rydén

Jonas Samuelsson

Rickard Söderberg

Pianister

Elisabeth Boström

Dage Jonsson

Max Lörstad

Henrik Marmén

Organist

Ulla Olsson

Komminister

Sara Nässelqvist

Tidigare inlägg

Bakgrund till konserten

Påminnelse inför konserten

Related posts

One thought on “Cancerfonden konsert för livet

 1. Om man läser mitt inlägg med en viss eftertanke så tror jag inte att det är något problem att skilja på rubriksättning och innehåll.Det gör mig dock ledsen och beklämd att läsa detta anonyma inlägg där det framgår att jag är både smaklös och oseriös.

  Det känns därför nödvändigt att bemöta dessa anonyma påståenden:
  Att jag skriver att jag hade förväntat mig ett insamlingsresultat på 50 000 kr beror närmast på Rickard Söderbergs konstaterande att biljettpriset på en liknande konsert skulle betinga ett pris på 500 kronor per biljett och en fullsatt kyrka borde ju ge det resultatet.

  Betyget VG motsvarar det högsta betyget i den akademiska världen och MVG tilldelas i de lägre nivåerna.

  Att påstå att jag inte gillade vissa saker för att jag satt bakom en pelare tyder på att den anonyme skrivaren antingen känner mig eller vet vem jag är och man behöver ju inte vara Sherlock Holmes för att kunna gissa sig till vem som har skrivit dessa rader. Det är dock dålig stil att inte kunna skriva ett inlägg undertecknat med sitt namn.

  I sak delar jag dock denna uppfattning, men jag tänkte inte på att det tydligen finns särskilda regler när jag skriver om välgörenhetskonserter, men jag lovar att detta inte skall upprepas då jag fortsättningsvis inte kommer att skriva en rad om sådana evenemang.

Comments are closed.