Carmina Burana på Folkoperan

Carmina Burana på Folkoperan. Foto: Markus Gårder

Carmina Burana på Folkoperan

Carmina Burana har haft premiär och här kan du läsa recensioner

I kväll är det premiär på Carl Orff´s körverk Carmina Burana på Folkoperan i Stockholm

Själv kommer jag inte att se premiärföreställningen utan jag har bestämt mig för att vänta och se föreställningen om c:a en månad. Då får jag på köpet sällskap av en mina bästa vänner och hans ungdomar

Skälet till detta är i huvudsak, att jag kunde när jag skulle planera höstens operaverksamhet inte kunde planera in någon annan föreställning och åka till kungliga huvudstaden för om än en stor musikalisk upplevelse, en fredagkväll, när tågbiljetterna är som dyrast, hade jag ingen stor känsla för.

Men om jag vetat vad jag vet idag så hade jag kanske trots allt åkt, men det är ju alltid lätt att vara efterklok.

Nu åker jag upp till kungliga huvudstaden för att uppleva OperaVox omtalade uppsättning av Puccini´s “La bohème”, men i Operavox version är uppsättningen döpt till “Kvarteret Bohème”, men om detta visste jag alltså inget när höstens operaresor planerades. Dessutom ges ju Carmina Burana endast på fredagskvällarna och där i övrigt det är Maskeradbalen som dominerar Folkoperan denna höst.

Recensioner

Teatermagasinet recenserar premiären

Karin Helander i SvD

Related posts