Cats på Kristianstad Teater

Cats på Kristianstad Teater
Cats på Kristianstad Teater

Cats på Kristianstad Teater

Cats på Kristianstad Teater – utmärkt musikalupplevelse

Andrew Lloyd Webber är särskilt aktuell just nu åtminstone i den mer sydliga provinsen. Just nu har du möjlighet att uppleva tre uppsättningar nämligen Evita på Malmö Opera, Cats i Kristianstad och om lite mer än tre veckor blir det Skandinavienpremiär på hans uppföljare till Phantom of the Opera, nämligen Love never dies.

Igår var det premiär på Underhållningspatrullens uppsättning av Cats på teatern i Kristianstad. För uppsättningen svarar de båda för mig välkända operadirektörerna för Skånska Operan Ola Hörling och Åsa Jensen, men här titulerar de sig som teaterdirektörer.

Såväl solister som ensemblemedlemmarna var utan undantag helt okända för mig och därför kändes det speciellt roligt och spännande att få uppleva föreställningen, men “Cats” har jag ju sett flera gånger på ort och ställe i London, men ingen av de svenska uppsättningarna.

Det blev en ganska trög inledning på första akten åtminstone vad det gäller sångnummerna och egentligen tycker jag ju inte att det finns någon egentlig handling, men dansnummerna blev fullt godkända. I första akten finns det ju egentligen bara ett enda örhänge och det är naturligtvis Memory som ju kommer precis innan första akten tar slut.

I andra akten blev det en helt annan fart och fläkt i föreställningen och framförallt sångnummerna blev betydligt bättre än i första akten. Bland sångarna i andra akten fäste jag mig speciellt vid Jenny Bergqvist som sjöng Bombalurina och hon hade den bästa musikalrösten bland damerna tätt följt av Erika Hansson som sjöng Grizabella´s parti. Bland herrarna så hade Emil Sigfridsson den klart bästa rösten, men även Ingmar Jonson, Profetikus, och Gunnar Kristoffersson, teaterkatten Gus, svarade för utmärkta insatser.

Det blev alltså fart och fläkt i andra akten och här var det ju framförallt några dansnummer som satte fart på föreställningen och till detta bidrog ju också att jag gillade sångnummerna betydligt bättre än i första akten. Bästa kombinerade sång- och dansnummer anser jag att Macavity med Bombalurina och alla honkatterna och bästa dansnummer utan tvekan Magiske Mr Mistoffelees, dvs Fredric Bengtsson, men också Rickard Skagerstrands, Skimbleshanks, och Gustav Tessén, Macavity&Carbuckety svardade för eleganta dansnummer.

Som helhet blev det utmärkt musikalupplevelse och hade första akten hållit samma standard som andra akten hade premiären blivit en stor musikalupplevelse. Till detta skall då läggas att premiärpubliken i övrigt verkade mycket nöjda och glada och själv var jag åtminstone på gott humör när jag jäktade iväg till Malmötåget.

Övriga recensioner

Yvonne Erlandsson i Norra Skåne

Produktionsteam

Regissör & Koreograf: Ola Hörling

Kapellmästare: Jonas Svensson

Scenograf: Jens Arben

Kostymör: Fredrika Lilius

Smink- & Peruk: Gun Dahlskog

Koreografiassistent: Lena Svensson

Kostymassistent: Khira Fromark

Dekormålare: Åsa Eriksson

Ljuddesign & ljudtekniker: Martin Sventorp och Jon Möller

Ljusdesign & ljustekniker: Rikard Persson

Producent: Åsa Jensen

ROLLER

Admetus: Marcus Göransson

Bombalurina: Jenny Bergwvist

Bustofer Jones: Filip Olsson

Carbuckety: Gustav Tessén

Cassandra: Johanna Bäcklund

Demeter: Amanda Cederberg

Etcetera: Linda Birgersson

Exotica: Fanny Paulsson

Grizabella: Erika Hansson

Gus: Gunnar Kristoffersen

Isis: Nilla Hansson

Jellylorum: Anna Nlsson

Jemina: Fanny Johansson

Jennyanydots: Sandra Redlaff

Macavity: Gustav Tessén

Mr Mistofeles: Fredric Bengtsson

Mungojerry: Filip Hällefors

Muncostrap: Marcel Lindström

Profetikus: Ingmar Jonson

Quaxo: Erik Pettersson

Rumpleteaser: Elin Iversen

Rum Tum Tugger: Emil Sigfridsson

Savannah: Mikaela Hagström

Skimbleshanks: Rickard Skagerstrand

Slim: Mikaela Hagström

Tintomara: Boel Jönsson

Viktoria: Kajsa Brondin

Related posts