Charlotte Perelli Malmö´s Evita

Charlotte Perelli Malmö´s Evita
Charlotte Perelli Malmö´s Evita – Affisch: Cesare Righetti

Charlotte Perelli Malmö´s Evita

Malmö Opera´s Evita – Charlotte Perelli -sjunger bättre än Madonna

Nu börjar snart musikalsäsongen för att inte skriva säsongen 2012-13 på Malmö Opera. Det är kanske inte riktigt korrekt att skriva så för i morgon har Malmö Opera premiär på sin Tosca på Borgen i Osby, men säsongen öppnar nästa fredag dvs den 14 september med Andrew Lloyd Webbers “Evita” och sångtexter av Tim Rice.

“Vi är en bit på väg in i repetitionerna av Evita, med Charlotte Perrelli, Fred Johanson och Lindy Larsson i de tre största rollerna. Det är oerhört spännande. Evita är en av de absolut bästa musikalerna som finns, tematiskt och musikaliskt. Men den är inte bara fantastiskt bra. Den är också relativt outforskad. Kanske beror det på filmen. Alan Parkers version, med Madonna i huvudrollen, kan ha gjort musikalen en otjänst genom att bli den tolkning som alla andra jämför med.

Det är här Malmö Opera kommer in. Vi ska inte göra musikaler som kommersiella aktörer kan göra. Vi ska göra musikaler på ett sätt som de aldrig kan göra. Det är inte bara en resursfråga, där vi har en stor orkester och en stor kör till vårt förfogande. Det handlar också om hur vi spelar.

Regissören Linus Tunström har inte valt att göra en pastisch på filmen. Hans tolkning är rå och utmanande. Tillsammans med scenografen Maja Ravn och kostymören Camilla Thulin ger han berättelsen om Evita en ton av gränslös ambition född ur total desperation. Evitas kamp är en kamp på liv och död. Det blir ett fantastiskt drama.”

konstaterar teaterchefen Bengt Hall

Jag drömde aldrig om att bli rik.

Berömmelsen var inget mål, de som det har inte förstått vem jag är.

Jag sökte livet, och jag tog för givet att det sökte mig, så fann jag dess mening till sist, att älska och älskas av dig.

Gråt inte mer Argentina…

Artiklar om Evita

Om Charlotte Perelli i Expressen

Related posts