Christer Nerfont tenor

Christer Nerfont tenor

Christer Nerfont debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och Musikteater.  

Christer Nerfont tenor

Samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger. Därefter följde flera engagemang vid Göteborgsoperan bland annat huvudrollen Tony i West Side Story. I Malmö har han också sjungit i Les Misérables samt Kaspar Hauser.

1999 återkom Christer till Wermland Opera för att göra Lucheni i musikalen Elisabeth. Han har därefter gjort titelrollen i musikalen Mozart!, Mickey i Blodsbröder, Tony i West Side Story, den dubbla titelrollen Jekyll och Hyde, Tobias Ragg i Sweeney Todd. De manliga huvudrollerna i The Wedding Singer och Candide samt medverkat i La Bohème och Cirkusopera.

Hösten 2009 spelade han närmare 50 föreställningar som Joe Gillis i Sunset Boulevard. Senast har han underhållit som sig själv som 90-åring i succén Evigt ung från juni 2010 till juni 2011. Under speluppehållet av Evigt ung hösten 2010 var han på Malmö Opera och Musikteater och kreerade åter igen titelrollen i Jekyll och Hyde, både i Malmö och på turné runt om i Skåne. Hösten 2011 spelade han Bela Zangler i Crazy for you Dan i Next to Normal på Wermland Opera.

Våren 2013 gestaltade han Fredrik Egerman i Sommarnattens leende på Malmö Opera och två roller i L´Orfeo våren 2014, och just nu är han aktuell som Jean Valjean i Les Miserables.

läs mer