Circus Days and Nights urpremiären streamas 29.5

Circus Days and Nights världspremiär streamas 29.5

Circus Days and Nights, en ny opera av den legendariske kompositören Philip Glass och Tilde Björfors, ledare för Cirkus Cirkör, blir en aldrig tidigare skådad fusion av cirkus och opera. Urpremiären sker på Malmö Opera 29 maj 2021.

Circus Days and Nights urpremiären streamas 29.5

Föreställningen är ett samarbete mellan Malmö Opera och nycirkusgruppen Cirkus Cirkör. Efter urpremiären i Malmö kommer föreställningen att gå på turné till Asien, USA och Europa.

Musiken är komponerad av Philip Glass, bygger på den amerikanske poeten Rober Lax sista diktsamling. Lax turnerade med bröderna Christianis cirkus i slutet av 40-talet, en tid som avspeglar sig i flera av hans verk.

Om Philip Glass

Philip Glass är en av nutidens mest inflytelserika tonsättare. Hans livsverk är nästan oöverskådligt och spänner sig över operor, filmmusik, symfonier, kammarmusik och dansmusik. Hans operatrilogi Einstein on the beach, Satyagraha och Akhnaten spelas regelbundet på världens stora operascener.

Philip Glass köpte rättigheterna till Circus Days and Nights, men inte förrän han samarbetade med Cirkus Cirkör i samband med Stockholmsuppsättningen av Satayagrah 2016 hittade han den cirkusgrupp som skulle kunna göra den rättvisa.

David Henry Wang och Cirkus Cirkörs ledare Tilde Björfors har skrivit librettot till Circus Days and Nights. Björfors regisserar också urpremiären på Malmö Opera.

Lär mer här