Copenhagen Operafestival

COPENHAGEN OPERA FESTIVAL HYLDER SIN GENRE VED AT GØRE OPERA AF HØJESTE KVALITET TILGÆNGELIG FOR ET STORT OG BREDT PUBLIKUM PÅ EN UTRADITIONEL OG VEDKOMMENDE MÅDE.

Festivalen afsøger nye grænser, nedbryder de vante forventninger til genren og skaber oplevelser, der udvider horisonten for såvel erfarne operagængere som novicer, børn og unge. Ved at vriste operaen fri af de gængse rammer skabes et nyt rum, der giver operamiljøet mulighed for at gå nye veje og lade det klassiske operarepertoire komme til sin ret. Oftest finder arrangementerne sted i utraditionelle omgivelser, med rummet som en aktiv ramme og kommentar til forestillingerne. Festivalen baner også vejen for tværgående projekter, hvor opera sættes sammen med andre kunstarter. Vi ønsker at bidrage til København som kulturby. Med festivalcentrum ved Torvehallerne og Israels Plads skaber vi liv og magi for byens borgere og turister, der alle inviteres til at tage aktiv del – eksempelvis ved den daglige morgensang. Festivalen tiltrækker desuden internationale stjerner til byen og samarbejder med såvel talent-elite som etablerede kræfter og institutioner i udlandet.

Operafestivalen

Operafestivalen er dog mere end et musikalsk indslag i den københavnske sommer. Det er festivalens ønske at nå ud over sine egne grænser, og vi arbejder målrettet på at formidle operaglæden ud til hele landet, over hele året. På et mere alment plan vil vi gerne bidrage til, at danskerne får gavn af de positive kvaliteter, der knytter sig til sang. I denne ånd har festivalen søsat den permanente og landsdækkende ordning Mestersangerne. Mestersangerne er pensionerede operasangere, som nu på tredje år og på frivillig basis tager ud i børnehaver for at synge med børnene – og inspirere pædagogerne.

Grundlagd 2009

Copenhagen Opera Festival er blevet til på initiativ af Christina Nielsen og Finn Bannergaard Johansen. Festivalen blev grundlagt i 2009 og gennemføres i 2015 for syvende gang. Festivalchef Michael Bojesen tiltrådte som ny kunstnerisk leder i september 2012. Det er således i år tredje gang, han står i spidsen for de årlige begivenheder.

Läs mer