Dag Schantz bas på frilansbasis

Wendy White mezzosopran

Dag Schantz bas på frilansbasis

Dag är utbildad på Operahögskolan i Stockholm och har även studerat i Italien. Som den gamla scenräv han är har han avverkat ca 3000 föreställningar. Av dessa vill han inte framhålla någon framför någon annan.

I sommar övar sig Dag på att bli en god försäljare. Favoritoperorna är “Parsifal”, “Tosca”, “Rigoletto”, “Elektra” och “Don Pasquale” och drömrollen är Wotan. Förebilder bland operasångare är bl a Jussi Björling och La Nilsson.

Yrkesstolthet, positivitet och Charlie Chaplin gör Dag glad medan krig, girighet och nonchalans gör honom arg.Vore Dag en 60-taislåt så hade “Volare” ler “All you need is lonchalans gör honom arg.Vore lag en 60-talslåt så hade “Volare” eller “All you need is love” legat nära till hands. Svenskt vatten, naturligtvis inte på miljöförstörande flaskor utan från kran är Dags Kärleksdryck. Om Dag styrde Sverige så hade han arbetat för att alla människor ska kunna vara trygga i sina hemländer och för att få FN att gå in i alla diktaturer och införa demokrati. Även om det behövs en 200 miljoners fredsarmé som upprätthåller en fredlig värld. Framtiden innehåller bland annat en produktion av Aida.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Figaros bröllop Bartolo Ystad Teater 9.7.2002
Kärleksdrycken Dulcamara Skånska Operan 10.8.2010

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

Kommentera