Dalhalla Gala 18 augusti – Encore med Matilda och Rickard

Dalhalla Gala 18 augusti - Encore med Matilda och Rickard

Dalhalla Gala 18 augusti – Encore med Matilda och Rickard

Encore – Encoren efter en konsert är den musikaliska efterrätt som både sångare och publik längtar till.  Det finns få saker som är så uppfyllda av lust och glädje som extranumret.

När två av Sveriges mest uppskattade operasångare, Rickard Söderberg och Matilda Paulsson, ger konsert så är det fyllt med dessa extranummer. Vilka vanligen inte ges plats i det ordinarie konsertprogrammen, men som alla älskar.

Detta är vår Guilty Pleasure säger Matilda Paulsson.

De kastar sej mellan genrer och röstfack, för när extranumret väl kommer upphävs operavärldens vanliga regler och allt är tillåtet. Och dessa undanskuffade nummer kan upphöjas till huvudakt.

Vissa stycken kanske inte anses tillräckligt fina. Men det är briljant musik, och varje gång jag o Rickard sjunger dessa låtar ihop efter en konsert så lyfter taket.

Porgy and Bess, Glada Änkan och Annie get your gun varvas med världens mest ikoniska duett ur Don Giovanni; La ci darem la mano.

När jag fyllde 40 bjöd jag på en meny där alla rätter bestod av desserter, och nu ger jag ut en skiva med bara extranummer. Jag försöker bara njuta lite mer av livet helt enkelt… avslutar Rickard.

Nu har jag haft möjlighet att lyssna på cd-inspelningen och jag blir på gott humör bara genom att lyssna på ouvertyren till Mozart´s Enleveringen ur seraljen!

Det låter mycket bra om både Matilda och Rickard, med nummer från operett och amerikanska musicals, men bäst tycker jag om operaariorna! La ci darem la mano eller Räck mig din hand min sköna/Du skall ej fruktan bära/ och Pur ti mior från Claudio Monteverdi´s Poppeas bröllop, men också Gershwins Porgy och Bess!

Arior som egentligen är tänkt att bli sjungna av andra röstlägen, men det gör ju bara att det blir en större upplevelse!

 

Medverkande

Mezzosopran: Matilda Paulsson

Tenor: Rickard Söderberg

Dirigent: Joakim Unander

Dalasinfoniettan

 

Läs mer

Dalhalla

Matilda Paulsson

Rickard Söderberg

Joakim Unander

Related posts

Kommentera