Daniel Carlsson countertenor från Ängelholm

Daniel Carlsson är född 1980 i Ängelholm, Sverige. Efter två års förberedande sångstudier på Vadstena Folkhögskolas musiklinje, påbörjade Daniel sina sångstudier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 2002 och tog sin examen som countertenor 2009. Hans lärare har bl a varit Margrete Enevold. Daniel har dessutom medverkat i master classes för Martin Isepp, Jill Feldman, Roger Vignoles och Paul Esswood.  Dessutom tagit privatlektioner för Richard Levitt, som var Andreas Scholls lärare i många år.

Daniel Carlsson

Svenska kontratenoren Daniel Carlsson (f. 1980) påbörjade, efter två års förberedande sångstudier på Vadstena Folkhögskolas musiklinje, sina sångstudier hos Margrete Enevold på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2002 och tog sin examen i 2009. Daniel har dessutom medverkat i master classes för Martin Isepp, Jill Feldman, Roger Vignoles och Paul Esswood och har även tagit privatlektioner för Richard Levitt, som var Andreas Scholls lärare i många år.

I 14/15 har Daniel varit solist i Bachs Juloratorium med Odense Symfoniorkester i Danmark, och han ska även vara solist med Eric Ericssons Kör i Mattäuspassionen i Stockholms Konserthus. Han kommer ochså att ha en huvudroll i Moto Osadas nya opera ”The Son of Heaven” i Vadstena, Sverige under sommaren 2015.

Nyligen har Daniel Carlsson sjungit Händels Messias och Bachs B-moll Mässa med Sønderjyllands Symfoniorkester och Charpentiers Messe de Morts på Cuenca Baroque Festival. I 2009 sjöng han Amor/L’Incoronazione di Poppea på Drottningholm Slottsteater i Stockholm och i 2010 gjorde han Nearco/Calandro på Musikfestival Sanssouci i Potsdam. Året efter sjöng han L’Incoronazione di Poppea igen men då i rollen som Nero. I 2013 sjöng Daniel Tolemaios/Giulio Cesare på Folkoperan i Stockholm.

Därutöver gjorde Daniel rollen som Farman i nya operan Falling Awake av Lasse Schwanenflügel Piasecki på ILT Festivalen i Aarhus och Oberon/Midsummer Night’s Dream på Läckö Slott. I 2013/14 var Daniel med i en scenisk version av Brittens Canticle II “Abraham and Isaac” på Göteborgsoperan.

Daniel Carlsson har sjungit med dirigenter som Stephen Layton, Philip Pickett, Mark Tatlow, Olof Boman, Joakim Unander, Benjamin Bayl och Simon Phipps.
Daniel samarbetar dessutom regelbundet med tonsättare och artist Line Törnhöj, och han framförde hennes senaste verk ”Portrait” i Danmarks Radio i Köpenhamn på våren 2013.

 

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
Julius CaesarPtolemaiosFolkoperan 8.2.2012
En midsommarnattsdrömOberonLäckö Slottsopera13.7.2013
Mitridates re di PontoIsmeneRikssalen Kungliga Slottet8.2.2014
Son of HeavenZhao GaoBröllopssalen på Vadstena Slott17.7.2015
The Fairy QueenEngel, Forår m flDKT Gamle Scene9.9.2016

Tid för mötesarrangemang

Läs mer