Dardan Bakraqi tenor

Dardan Bakraqi tenor

Dardan Bakraqi är utbildad på operahögskolan i Göteborg och har haft många år på scenen. Han har bland annat haft rollen som Magikern i Konsuln av Menotti, Fenton i Falstoff av Verdi och Gestur i Tirfing av Stenhammar på Malmö Opera, Dardans personliga favoritopera är Tosca. och drömrollen skulle vara Rudolfo i La Bohemé. Bland sångare och musiker är den Italienska tenoren Franco Coreli en förebild.

Dardan Bakraqi tenor

Dardan Bakraqi blir glad av sin son, fint väder och sjön. Folk som ljuger bilköer och folk som inte kommer i tid gör honom arg, Dardan hade trivts bäst på 1800-talet, kanske på grund av de färre bilköerna? Den Italienska kulturstaden Verona är Dardans favoritplats, vi anar en romantiker av klass. I framtidsplanen finns förstås att sjunga på flera stora operascener

Motto: Det finns alltid lösningar.

Dardan Bakraqi, tenor, är utbildad vid Operahögskolan i Göteborg 2007-2010 och sångsolistprogrammet på Vadstena folkhögskola. Dardan är sedan 2010 medlem i Malmö Operakör och har medverkat i Madama Butterfly och Hoffmanns äventyr och Rucklarens väg. Dardan har under utbildningen i Göteborg sjungit roller som Timante i barockoperan Lo shiavo di sua moglie. Magikern i Konsuln, och Fenton i Falstaff. Han framträder också som konsertsångare dels med romanser av bl a Sjöberg, Schumann, Tosti och Peterson-Berger dels sakral musik som Puccinis Messa di Gloria.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Rigoletto Il Duce Skånska Operan 8.7.2012

Läs mer