Den Jyske Opera säsong 2020-21

Den Jyske Opera säsong 2020-21

Den Jyske Operas sæson 2020-21 byder på en ikonisk Hollywoodmusical, krimi fra det 16. århundrede og franske, farlige forbindelser

Den Jyske Opera säsong 2020-21

Til august 2020 kan publikum opleve Andrew Lloyd Webbers ikoniske musical Sunset Boulevard i et storslået setup med Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Operas Kor og et stort internationalt ensemble i Musikhuset Aarhus.

Tammi Øst indtager rollen som den sky og glemte diva fra stumfilmsæraen, Norma Desmond. Hun går dermed i fodsporene på Hollywoodikoner som Glenn Close og Gloria Swanson.

I efteråret 2020 turnerer karaktererne fra det dystre, demoraliserede 16. århundredes Mantova på scenerne rundt om i landet, når opera og knivskarp krimi flyder ud over scenekanten i Verdis Rigoletto.

Den Jyske Opera säsong 2020-21

Til foråret 2021 kommer kærlighedsfesten ud af kontrol i fortidens feudale Frankrig i Poul Schierbecks Fête galante, når den tredje opera i Den Danske Serie tager på danmarksturné.

Fokus på unge ører Den Jyske Opera fokuserer fortsat på de unge ører. Denne gang i alderen 3-6 år. Dét sker, når der i foråret 2021 er urpremiere på Her bygger jeg et hus, hvor der ud af det rene ingenting vokser et hus fyldt med lyd, musik og magi foran det unge publikum.

 

”Alle de værker, som den Jyske Opera viser i sæsonen 2020-21, beskæftiger sig på forskellig vis med spørgsmål om identitet og maskerade, om længslen efter – og den samtidige frygt for – sandheden.” Philipp Kochheim, operachef, Den Jyske Opera

Billetsalget til Andrew Lloyd Webbers musical Sunset Boulevard åbner 18. november 2019. Billetsalget til øvrige forestillinger åbner i foråret 2020 i Musikhuset Aarhus, landets teaterforeninger og spillesteder.

Sæsonprogrambogen 2020-21, der med sine mere end 100 siders portrætter og artikler udfolder den kommende sæsons operaoplevelser, lanceres i dag. Den kan hentes gratis på landets spillesteder fra d. 15. november, hvor Eugen Onegin endnu spiller, og i forbindelse med forårsturnéen med Mozarts Bortførelsen fra seraillet, der spiller i perioden 21. februar – 4.april 2020.

Onlineudgave findes her

Den nye sæson 2020-21 præsenteres i disse dage på det årlige teaterforeningsseminar, hvor landets 68 frivilligt arbejdende teaterforeninger mødes og indkøber kvalitetsopera og -teater til små og store spillesteder i hele landet.

Läs mer