Den Kongelige Opera presenterar säsongen 2019 -20

I dag presenterades nästa säsong för Det Kongelige Teater dvs säsongen 2019-20. Presentationen gjordes av de tre cheferna för verksamheten och med teaterchefen Kasper Holten i spetsen.

Men först fick vi njuta av Brindisi från La Traviata med nästan hela operakören!

Mitt inlägg kan ses  som en översikt, och jag återkommer i ett senare inlägg med mer information. Dessutom handlar inlägget om operadelen som presenterades av operachefen John Fulljames. Det är hans första egna säsong!

Säsongen öppnar med Georges Bizet Carmen med Barrie Koskys version.  Carmen sjöngs av Michele Losier som alternerar med vår egen Elisabeth Jansson. Don José sjöngs av Niels Jörgen Riis och Migran Agadzhanyan. David Kempster alternerar med  Anatoli Sivko i partiet som Escamillo. Gisela Stille alternerar med Sofie Elkjaer Jensen som Micaela. Dirigent: Alexander Vedernikov / Robert Houssart.

Följt av nypremiären på Rossinis Barberaren i Sevilla där återkommer Luthando Qave och Simon Duus tillsammans med bl a Anna Kasyan som Rosina. Joakim Larsson dubblerar med Notarien/Officeren.

Det blir en semi-konsertant uppförelse av Richard Wagners Tristan och Isolde och föreställningen ges tre gånger bl a med Ann Petersen som Isolde.

Urpremiär på Hans Abrahamsons Snedronningen med Sofie Elkjaer Jensen som Gerda och Elisabeth Jansson sjunger Kays parti.Johan Reuter är Snedronningen och Sibylle Glosted är prinsessan. Dessutom medverkar Johanne bock och Jens Christian Twilum och Morten Grove Frandsen. Michael Boder dirigerar. För regi svarar Francisco Negrin.

Mozarts Cosi fan tutte,  med Kari Dahl Nielsen som Dorabella och Anna Kasyan i partiet som Fiordiligi och Sine Bundgaard gestaltar Despina.

Stephen Sondheims Sweeney Todd med Palle  Knudsen/David Kempster som Sweeney Todd och Susanne Resmark som Mrs Lovett. Dessutom medverkar Frederik Rolin,  Simon Duus, Morten Staugaard och  Jens Christian Twilum

Det blir nypremiär på Verdris La Traviata i januari med Gisela Stille i huvudrollen och med David Kempster som den äldre Germont. Dessutom medverkar Kari Dahl Nielsen,Hanne Fischer, Kyungil Ko, Simon Duus och Morten Staugaard.

Mozarts Idomeneo har premiär den 29 februari 2020 med Niels Jörgen Riis i huvudrollen och med Sine  Bundgaard, Morten Stugaard och Michael Kristensen..

På Gamle Scene blir det barockopera Claudio Monteverdis Orfeus  med Concerto Copenhagen.

På Gamle Scene kan du uppleva Den Jyske Operas gästspel med Tjajkovskijs Eugen Onegin i höst och till våren ges Mozarts Enleveringen ur seraljen.

På Operaen ges Richard Strauss Ariadne på Naxos med premiär 31 mars 2020 med Daniel Johansson som debuterar som Bacchus/Tenoren och Ariadne gestaltas av Ann Petersen. Dessutom medverkar Elisabeth Jansson, Palle Knudsen, Joakim Larsson, Simon Duus och Jens Christian Twilum.

1 maj blir det premiär på Poul Ruders The  Handmaids Tale med Gisela Stille, Sofie Elkjaer Jensen, Hanne Fischer, Sara Swietlicki, Elisabeth Jansson, Morten Staugaard, Margaux de Valensart och Jens Christian Twilum.

 

Annons