Dietrich Fischer-Dieskau baryton

Dietrich Fischer-Dieskau baryton

Han inledde sin utbildning under kriget i sin hemstad Berlin men inkallades till armén och hamnade i ett engelskt krigsfångeläger.

Dietrich Fischer-Dieskau baryton

Efter kriget fortsatte han studierna i Berlin och debuterade 1947 som Posa i Don Carlos på Städtische Oper Berlin, där han har sjungit ända sedan dess. Vid sidan av sin omfattande verksamhet som lied- och oratoriesångare har han också varit en ständig gäst på operahusen i München och Wien och på La Scala.

Han har också medverkat vid festspelen i Bayreuth där han sjöng Wolfram i Tannhäuser, Amfortas i Parsifal och Kothner i Mästersångarna i Nürnberg. Även i Salzburg har han firat triumfer bl.a. som greven i Figaros bröllop och Verdis Macbeth. Ett av hans glanspartier är Mandryka i Arabella av Strauss,som han sjöng i många år på Nationaltheater i München.Där framträdde han också som Barak i Die Frau ohne Schatten då teatern återinvigdes 1963 och i titelpartiet i Reimanns Lear 1978, en roll som var skriven för honom.Han har också kreerat Gregor Mittenhofer i Henzes Elegie für junge Liebende.

read more