Don Giovanni nypremiär 2021 NorrlandsOperan

Don Giovanni nypremiär 2021 NorrlandsOperan Katija Dragojevic (Zerlina) och Joa Helgesson (Don Juan) i operan Don Giovanni, i regi av Tobias Theorell. Premiär på Norrlandsoperan i Umeå 12 mars. Foto: Micke Sandström.

Det är med stor glädje som Norrlandsoperan kan meddela att den tills vidare inställda operaföreställningen Don Giovanni kommer sättas upp på nytt, nästa vår. Nypremiär 11 mars 2021.

Don Giovanni nypremiär 2021 NorrlandsOperan

Orkestern är vassEn scenisk lyckträff och definitivt värt en tripp till Umeå är utöver de kritikerrosade sångarna några av rösterna om operan, som efter premiären 12 mars hastigt fick ställas in på grund av rådande omständigheter kring Coronaviruset covid 19.

Det är unika omständigheter som ligger bakom de inställda föreställningarna och det är också första gången som en nypremiär sker på Norrlandsoperan.

Det känns så klart helt fantastiskt att kunna ge det här roliga beskedet till vår publik som, precis som vi, sett fram emot föreställningen, säger Malin Gjörup, operachef på Norrlandsoperan. Nu får vi alla en ny chans, inklusive befintlig cast, sångare och dirigent som utifrån det vi vet i dagsläget kommer att kunna medverka även nästa vår, avslutar Malin Gjörup.

Även dekor och kostym kommer att sparas för att användas på nytt.

Övrigt

Alla föreställningar på Norrlandsoperan är inställda t o m 30 april. Alla biljettköpare får sina pengar tillbaka. Uppdaterad information sker löpande på  hemsidan ​