Don Pasquale med SmålandsOperan i Åseda

Här möter vi opera buffa, en farsartad historia med sann kärlek blandat med intriger, lurendrejeri, framförd med klingande belcanto-sång. Vi lovar skratt och dråpligheter men bakom komiken finns ett djup. Ett fingerat äktenskapskontrakt spelar en viktig roll i alla förvecklingarna. Vi befinner oss i Rom någon gång i mitten av 1800-talet när denna historia utspelar sig. Vi möter Don Pasquale, en äldre herre som luras att gifta sig med den unga Norina. Bruden är inte den han tror och äktenskapet är inte heller något riktigt äktenskap.
För andra året i rad spelar Smålandsoperan sommaropera i Åseda Folkets Park på den anrika Parkteatern där många folkkära artister framträtt. Parken rustas upp lite för varje år som går. Transport och samåkning kommer att samordnas, håll utkik på hemsidan. Och som alltid: Vi spelar under tak och vi sjunger på svenska.

Premiär i Åseda Folkets Park 20 juli kl 14

Föreställningen är c:a 2,5 timmar lång inkl. paus och i pausen går det bra att ta en fika eller något att dricka. Förbokning av pausservering kommer att kunna ske via hemsidan och på plats. Vill du hellre ta med picknick-korgen finns det gott om plats i parken att avnjuta det medhavda.

I rollerna ser och hör vi Björn Elmgren som Don Pasquale, Elin Skorup som Norina, Joakim Larsson som Doktor Malatesta och Michael Axelsson som Ernesto. Notarien sjungs av Henrik Zenkert. På scenen medverkar även en kör och en barnkör.

 Läs mer